Naast de huidige spoorbrug tussen Katwijk en Mook komt een fietsbrug.
Naast de huidige spoorbrug tussen Katwijk en Mook komt een fietsbrug.

Stoffels 'geeft garanties af' voor veilige fietskruising in Katwijk

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

KATWIJK | De gemeente Cuijk 'trekt de garanties voor een veilige oversteek voor fietsers bij de Mariagaarde in Katwijk naar zich toe'. Die oversteek maakt deel uit de van de aan te leggen snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen. "Een aannemer die geen verkeersveilige oplossing kan aandragen voor de Mariagaarde, gaat de opdracht niet krijgen", stelt wethouder Gerard Stoffels (ABC).

De snelfietsroute tussen Cuijk, Mook-Molenhoek en Nijmegen kent een 'gevaarlijk kruispunt' bij de Mariagaarde in Katwijk, waar fietsers deze weg -met veel industrieel verkeer- moeten oversteken. "We zitten er bovenop", verzekert Stoffels. "Aannemers hebben van ons de vrijheid gekregen om met meerdere oplossingsscenario's te komen: binnen budget! De garanties voor een veilige oversteek bij de Mariagaarde trekken wij naar ons toe, want wij geven de opdracht en dragen er dus ook de verantwoordelijkheid voor."
De kosten voor de snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen bedragen - inclusief de fietsbrug (die ook geschikt is voor wandelaars) en een onderdoorgang bij het Mookse treinstation - zo'n 11,2 miljoen euro. Het nieuwe fietspad moet in het voorjaar van 2018 af zijn.

Meer berichten