Plattegrond van het verbouwde busstation in Gennep.
Plattegrond van het verbouwde busstation in Gennep.

Gennep krijgt nog dit jaar nieuw busstation

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

GENNEP | Er komt nog dit jaar een nieuw busstation aan de Brabantweg in Gennep. Het college van B en W stemde afgelopen week in met een herontwerpplan voor een nieuw Openbaar Vervoer (OV)-knooppunt met dat past in de omgeving en voldoet aan de eisen van deze tijd.

Door Jos Gröniger

De huidige bebouwing bestaat uit een fietsenstalling en een bushokje waar reizigers droog kunnen staan. Het herontwerpplan voorziet in de bouw van een wachtruimte, fietsenstalling, een Dynamisch Reisinformatiesysteen (DRISS) en drie perrons. Het gebouw wordt zo gebouwd dat er overzicht geboden wordt op de drie perrons.

Aanpassingen
Het station wordt uitgerust met toeristische bewegwijzering en een kunstwerk, dat nu nog pronkt in de tuin van Museum Het Petershuis in de oude kern van Gennep. Ook worden de verlichting en het straatwerk aangepast met reliëfstroken,waardoor het toegankelijk wordt voor slechtzienden.
Door middel van de aanpassingen wordt het huidige busstation opgewaardeerd tot een volwaardig OV-knooppunt. In het ontwerp is aandacht besteed aan de verblijfskwaliteit en het verbeteren van de beeldkwaliteit. "Het station krijgt een open karakter en er is altijd zich op de bussen. We hebben ook gekeken naar de sociale veiligheid", aldus wethouder Peter Lucassen.

Uitvoering
Met de aanpassingen van het busstation tot een OV-knooppunt zijn ongeveer 52.000 euro gemoeid. De gemeente Gennep betaalt de helft van dat bedrag. Als cofinanciering neemt de Provincie Limburg de aan de helft voor haar rekening.
Nadat het college het plan het vastgesteld volgt de aanbesteding. De bouw is naar verwachting eind september gereed.

Dienstregeling
Het 'nieuwe' busstation moet klaar zijn voordat medio december de nieuwe dienstregeling ingaat. Daarin is in ieder geval een vaste busverbinding tussen Gennep en Goch (station) opgenomen. Vervoeder Arriva introduceert daarnaast een nieuwe busverbinding tussen Gennep en Boxmeer via het Maasziekenhuis.

Meer berichten