Doelgroepenvervoer (Regiotaxi) per 1 september onder de naam Avan.
Doelgroepenvervoer (Regiotaxi) per 1 september onder de naam Avan.

Doelgroepenvervoer per 1 september via Avan

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

MOOK/ELST | Vanaf 1 september 2016 heeft de Stadsregiotaxi een andere naam: Avan. Het aanvullend openbaar vervoer waarvoor gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen (waar ook Mook en Middelaar onder valt) verantwoordelijk zijn, wordt gezamenlijk geregeld in een nieuwe organisatievorm.

Op 1 september vindt de feestelijke start van Avan plaats in vergaderlocatie 'DROOM!' in Elst. De opening wordt verricht door de heer Arthur Boone, voorzitter van de Vervoersorganisatie Regio Arnhem Nijmegen.

Verschillende doelgroepen
Avan verzorgt vervoer voor mensen die niet zelfstandig met het reguliere openbaar vervoer kunnen reizen. Dit geldt voor mensen met een Wmo-vervoersvoorziening en vanaf 1 september voor het leerlingenvervoer in de gemeenten Arnhem, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. Later stromen ook voor andere gemeenten het leerlingenvervoer en andere doelgroepen in. Avan doet daarnaast dienst als openbaar vervoer op afroep naar plaatsen die geen eigen busverbinding (meer) hebben. Dit gebeurt in opdracht van de provincie Gelderland.

Zelfde telefoonnummer
Voor de mensen die nu met de Stadsregiotaxi reizen verandert er niet veel. Zij bellen vanaf 1 september nog steeds met hetzelfde telefoonnummer om een rit te reserveren. Daarnaast is er nu een gebruiksvriendelijke website voor het plannen van een rit: www.avan-vervoer.nl.

Samenwerkende gemeenten
De volgende gemeenten werken samen in de 'Vervoersorganisatie Regio Arnhem Nijmegen' aan het aanvullend openbaar vervoer: Arnhem, Beuningen, Berg en Dal, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Meer berichten