Snelweg A73 tussen Wijchen en Cuijk vier weekenden dicht. (foto: SK-Media)
Snelweg A73 tussen Wijchen en Cuijk vier weekenden dicht. (foto: SK-Media)

A73 tussen Wijchen en Cuijk vier weekenden dicht

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

CUIJK | Rijkswaterstaat voert tussen 3 september en 24 oktober diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan de Maasbrug van de A73 bij Cuijk. Gedurende vier weekenden in september en oktober wordt de A73 tussen Wijchen en Cuijk afgesloten voor verkeer vanuit Nijmegen in de richting Venlo. Het verkeer wordt dan omgeleid. Verkeer richting Nijmegen kan wel gebruik maken van de A73.

Tijdens de volgende weekenden wordt de A73 tussen toerit 1A Wijchen en afrit 4 Cuijk afgesloten voor verkeer vanuit Nijmegen richting Venlo:
-van vrijdag 30 september 19.00 uur tot maandag 3 oktober 06.00 uur;
-van vrijdag 7 oktober 19.00 uur tot maandag 10 oktober 06.00 uur;
-van vrijdag 14 oktober 19.00 uur tot maandag 17 oktober 06.00 uur;
-van vrijdag 21 oktober 19.00 uur tot maandag 24 oktober 06.00 uur.
Er worden omleidingsroutes ingesteld voor doorgaand en lokaal verkeer. Weggebruikers richting Venlo moeten rekening houden met een langere reistijd variërend van 5 tot soms 30 minuten, mede afhankelijk van de drukte. Het verkeer richting Nijmegen kan wel gebruik maken van de A73. In de laatste twee weekenden wordt het verkeer richting Nijmegen over de andere weghelft geleid, daarom geldt een snelheidsbeperking van 70 km/h.

Vluchtstrook afgesloten
Tussen 3 en 30 september wordt plaatselijk de vluchtstrook van de A73 ter hoogte van de Maasbrug bij Cuijk afgesloten. Verkeer kan in deze periode in beide rijrichtingen gewoon gebruik maken van de A73.

Fietspad afgesloten
Tussen nu en 24 oktober wordt het naast de A73 gelegen fietspad afwisselend in de richting Venlo of Nijmegen afgesloten. Fiets- en bromfietsverkeer wordt kort omgeleid via het fietspad aan de andere kant van de brug.

Omleidingsroutes
Gele borden en mobiele tekstwagens ter plaatse geven informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Werkzaamheden A73
Rijkswaterstaat voert in 2016 gefaseerd onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73, de A77 en een deel van het onderliggend wegennet. De werkzaamheden zijn onderdeel van het integraal groot onderhoud van de wegen in deze regio. Het gaat om onderhoud aan het wegdek, bruggen en viaducten. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers hier tijdig over.

Onderhoudswerkzaamheden
De snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie
Vragen over de werkzaamheden? Bel met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat op 0800-8002.

Meer berichten