DGP wint in Mook en Middelaar.
DGP wint in Mook en Middelaar.
liveblog Mook & Middelaar

Dorpsgroepering Pouwels wint in Mook & Middelaar

Verkiezingen 1.024 keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR | In de gemeente Mook en Middelaar is de Dorpsgroepering Pouwels (DGP) de grootste partij geworden met 4 zetels. Gevolgd door de PvdA (3 zetels), VVD (3 zetels) en GroenLinks (2). het CDA pakte geen zetels. Geert Jan Wienhoven van de DGP is blij. "Het is een besvestiging van het werk dat we deden!"

2014
In 2014 werd Dorpsgroepering Pouwels de grootste partij (5 zetels). Gevolgd door VVD (3 zetels), PvdA (2 zetels), GroenLinks (2 zetels) en CDA (1 zetel).

De opkomst in Mook en Middelaar was dit jaar 63,14 Procent. In 2014 was dat 63,36 procent.


23.36 uur: Dorpsgroepering Pouwels wint in Mook en Middelaar

In de gemeente Mook en Middelaar is de Dorpsgroepering Pouwels (DGP) de grootste partij geworden met 4 zetels. Gevolgd door de PvdA (3 zetels), VVD (2 zetels) en GroenLinks (2). het CDA pakte geen zetels.  

2014
In 2014 werd Dorpsgroepering Pouwels de grootste partij (5 zetels). Gevolgd door VVD (3 zetels), PvdA (2 zetels), GroenLinks (2 zetels) en CDA (1 zetel).

Opkomst
De opkomst in Mook en Middelaar was dit jaar 63,14 Procent. In 2014 was dat 63,36 procent.


21.00 uur: de stembussen zijn gesloten

Het tellen van de stemmen kan beginnen. Later meer!


20.03 uur: Even terugblikken naar 2014

Wie werd er in 2014 de grootste partij? En wat was toen het opkomst cijfer? Hier een terugblik: 



19.15 uur: unicum in Middelaar

Unicum in Middelaar! Kort na 19.00 uur meldt zich de eerste stemgerechtigde uit een ander kiesdistrict. De Mookse gemeentebode Ko van Lammeren stemt in Middelaar. Waarom? omdat het zo uitkomt. Percentage om 19.15 uur: 54,36 procent voor GR2018 en 51,5 voor referendum. 


19.10 uur: Maar liefst 50 procent is al naar de stembus geweest in Molenhoek

Stembureau Mook in gemeenschapshuis zijn ook twee bureaus ondergebracht: 



17.19 uur: opkomstpercentages hoog in gemeente Mook en Middelaar

De opkomstpercentages in de gemeente Mook en Middelaar liggen hoog. Rond 14.00 uur had in Molenhoek zo'n 33 procent van de stemgerechtigden zijn stem uitgebracht. In Mook was dat ongeveer 25 procent en in Middelaar 26 procent. Vier jaar geleden ging ruim 63 procent naar de stembus. 

14.02 uur: Opkomst Mook en Middelaar boven 20 procent

De opkomst in de gemeente Mook en Middelaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen is goed. 


11.38 uur: volop gestemd in Mook en Middelaar

Burgemeester Willem Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar roept op om te gaan stemmen vandaag: 


09.40 uur: GroenLinks voert actie op het station in Mook 


08.41 uur: Verkiezingsprogramma's vergeleken: 

De verkiezingskoorts heeft de gemeente Mook en Middelaar deze week in de greep. De vijf partijen CDA, DGP, GroenLinks, PvdA en VVD, dingen morgen (woensdag 21 maart) om de gunst van de kiesgerechtigden.

In Mook en Middelaar werden de oppositiepartijen in 2014 beloond voor het constructieve werk, terwijl de coalitiepartijen de rekening gepresenteerd kregen voor de gevaren koers in de periode 2010-2014. Van grote politieke verdeeldheid is daarom geen sprake meer, en dat lijkt de inwoners dichterbij de gemeenteraad te brengen.

Items
De stemwijzer Mook en Middelaar kiest geeft de kiezers een overzicht de standpunten lokale vraagstukken. De samenwerking met de gemeente in het Rijk van Nijmegen wordt niet door alle partijen benoemd. De VVD pleit voor samenwerking om de zelfstandigheid te waarborgen. De DGP kiest voor samenwerkingspartners die op aandachtspunten voor de hand liggen. Ook GroenLinks sluit voor samenwerking door een zelfstandige gemeente geen partners uit. 'In principe met het noorden maar west en zuid worden niet uitgesloten', melden de 'groenen'. Voor zorg kiest het gros van de partijen voor partners uit het noorden.

Woningbouw is een zorg voor alle partijen. Vooral de woningen voor starters op de markt zijn 'hot'. Bouwen voor jongeren en jonge gezinnen heeft prioriteit voor CDA en PvdA, maar met eerbied voor het groen. Voor alternatieve woonvormen zoals Tiny Houses en speciale woonvormen pleit GroenLinks. DGP pleit voor het aanhalen van de prestatieafspraken met wooncorporatie Destion.
De partijen pleiten ook voor een veilige verbinding tussen Groesbeek en snelweg A73. Een oplossing voor het knelpunt bij het spoorbruggetje bij station Mook-Molenhoek vraagt om een structurele oplossing. Ook vragen worden ideeën aangedragen voor de inzet van busvervoer om het station beter te verbinden met de kernen van de gemeente.
Het in stand houden van onderwijsvoorzieningen in de kernen is voor de partijen belangrijk.

Afbeelding
Afbeelding
Ze zitten er klaar voor in Mook & Middelaar. (foto: Willem Gradisen)
De deelnemende partijen in Mook en Middelaar. (foto: Ingrid Driessen)
In Molenhoek stemde om 18.10 uur ca 50%.
Een unicum in Middelaar!
Stembureau Mook in gemeenschapshuis zijn ook twee bureaus ondergebracht.
De situatie in de gemeente Mook en Middelaar in 2014.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant