Foto: Diana Derks.
Foto: Diana Derks.
liveblog Mill en Sint Hubert

CDA wint in Mill & Sint Hubert

  •   keer gelezen   Verkiezingen

MILL & SINT HUBERT | Het CDA is de grootste partij geworden in de gemeente Mill en Sint Hubert met zeven zetels. De VierKernenPartij (VKP) werd tweede met vier zetels, gevolgd door Algemeen Belang '90 met ook vier zetels.

2014
In 2014 werd de VierKernenPartij (VKP) de grootste in de gemeente Mill en Sint Hubert met vijf zetels. Gevolgd door het CDA (4 zetels), Algemeen Belang '90 (4 zetels) en Dorpslijst Langenboom (2 zetels).

Opkomst
De opkomst in Mill en Sint Hubert was dit jaar 61,34 procent. In 2014 was dat 58,73 procent.


23.23 uur: Voorlopige uitslag in gemeente Mill & Sint Hubert. 

Het CDA is de grootste partij geworden in de gemeente Mill en Sint Hubert. 


22.35 uur: de eerste uitslagen in de gemeente Mill en Sint Hubert zijn bekend. 


22.12 uur: de opkomst in de gemeente Mill & Sint Hubert is 61,34 procent. 

Dat is hoger dan in 2014. Toen ging 58,73 procent van de stemgerechtigden naar de stembus. 


21.00 uur: de stembussen zijn gesloten

Het tellen van de stemmen kan beginnen. Later meer!


20.06 uur: Even terugblikken naar 2014

Wie werd er in 2014 de grootste partij? En wat was toen het opkomst cijfer? Hier een terugblik: 19.32 uur: Opkomstpercentage om 18.00 uur ruim 42% in de gemeente Mill en Sint Hubert!


13.33 uur: Opkomst Mill & Sint Hubert 20 procent

Rond het middaguur heeft ruim twintig procent van de kiesgerechtigden in de gemeente Mill & Sint Hubert zijn of haar stem uitgebracht. 


11.48 uur: Bij het stembureau op het gemeentehuis in Mill is de opkomst erg hoog.

Cijfers zijn nog niet bekend, maar er staat zelfs een rij voor het stemhokje.


07.17 uur: Verkiezingsprogramma's vergeleken: 

Wat hebben de drie partijen in Mill & Sint Hubert gemeen? En waarin verschillen ze van elkaar. Hieronder een korte samenvatting.

Algemeen Belang '90 is duidelijk: de partij is tegen de vorming van één gemeente Land van Cuijk. "We willen voorlopig de zelfstandigheid behouden; gewoon omdat er voor onze gemeente geen enkele noodzaak is en omdat de voorgenomen herindeling voor onze gemeente op dit moment zeker geen voordelen biedt. Mocht in de toekomst een herindeling daadwerkelijk aantoonbare voordelen gaan opleveren, dan zal AB'90 opnieuw alle argumenten afwegen."

Ook de Vier Kernen Partij (VKP) is geen voorstander van een herindeling. "Mocht de zelfstandigheid van de gemeente Mill en Sint Hubert ter discussie komen dan is de VKP voorstander van één CGM gemeente (Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert). De opschaling naar één gemeente Land van Cuijk (bijna 90.000 inwoners) is te grootschalig."

Het CDA daarentegen ziet één gemeente Land van Cuijk wél zitten. Zij willen met de andere partijen op zoek naar de ontwikkeling van een kernendemocratie. "Overleg met inwoners naar eventuele rol en taakverdeling met betrekking tot de oprichting van een kernendemocratie met eventueel overdracht van gemeentelijke taken richting de inwoners van het dorp."

Daarnaast is in alle drie de partijprogramma's de N264 een belangrijk thema. Alle drie de partijen vinden vooral communicatie met de omwonenden van groot belang en willen verder onderzoek doen naar een eventuele opwaardering van de weg.

Voor meer informatie kijk op de website
www.gemeente-mill.nl.

Meer berichten