Gemeentehuis Cuijk
Gemeentehuis Cuijk (x)

Nieuwe coalitie voor gemeente Cuijk

  •   keer gelezen   Verkiezingen

CUIJK | De partijen Liberaal LVC, Algemene Belang Cuijk en het CDA zijn eruit. Na meerdere intensieve en vruchtbare sessies, waarbij verkiezingsprogramma's naast elkaar zijn gelegd en plannen zijn besproken, ligt er een coalitieprogramma getiteld 'Samen bouwen aan een duurzame toekomst'.

De drie coalitiepartijen benadrukken dat het géén dichtgetimmerd coalitieakkoord is, maar juist een coalitieprogramma. Inbreng van andere partijen, maar ook voortschrijdend inzicht, kunnen aanleiding zijn voor nieuwe kansen en andere opties. Het coalitieprogramma biedt voldoende ruimte voor een raadsprogramma, waarin alle politieke partijen zich kunnen vinden.

De gemeenteraad van Cuijk bespreekt het coalitieprogramma op maandag 7 mei. Tijdens deze vergadering worden ook de drie kandidaat-wethouders geïnstalleerd: Maarten Jilisen (namens Liberaal LVC), Gerard Stoffels (ABC) en Joost Hendriks (CDA). De installatie van deze drie wethouders betekent automatisch dat er deze avond drie nieuwe raadsleden worden beëdigd: Annoesjka Wintjes (namens Liberaal LVC), Jeanne Arts (ABC) en Marcel Thijssen (CDA).

Meer berichten