<p>Willy Hendriks wordt de lijsttrekker van de nieuwe partij Team Lokaal Land van Cuijk.</p>

Willy Hendriks wordt de lijsttrekker van de nieuwe partij Team Lokaal Land van Cuijk.

(Foto: Martijn Schwillens)

Willy Hendriks lijsttrekker nieuwe partij Team Lokaal Land van Cuijk

  •   keer gelezen   Verkiezingen

RIJKEVOORT | Team Lokaal Land van Cuijk is de naam van de nieuwe fusiepartij die voortkomt uit zeven lokale partijen uit vier van de vijf gemeenten die per 1 januari 2022 het Land van Cuijk vormen. Willy Hendriks wordt de lijsttrekker van deze partij. “Wij willen bewijzen dat elke kern centraal komt te staan”, aldus Hendriks.

De huidige wethouder van de gemeente Boxmeer wordt, zoals ze zelf zei: ‘Algemeen Lijsttrekker’. Ze wordt tijdens de campagne bijgestaan door vier running mates: Erik van Daal (Mill), Helma Pluk (Cuijk), Egidia Jetten (Sint Anthonis) en Marco van den Berg (Boxmeer). “Dit zijn de bovenste vijf op de lijst, maar er komen er nog 45 bij op onze kieslijst”, zei Hendriks.

Fusiepartij
Team Lokaal wordt gevormd uit zeven lokale partijen uit de gemeenten Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert. Grave is hierin (nog) niet vertegenwoordigd. “Mogelijk sluit LPG Grave later aan. Dat was nu te kort dag, maar we gaan wel samenwerken met ze”, legde interim-partijvoorzitter Piet van de Koolwijk uit.
De nieuwe partijnaam, partijlogo en lijsttrekker werden vrijdagmiddag onthuld tijdens een bijeenkomst bij doeboerderij An ‘t Hoag in buurtschap Rijkevoort-De Walsert, het geografische middelpunt van het Land van Cuijk.

Lees meer hierover in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 11 mei.


Meer berichten