De heide kleurt paars deze maand, ook in de Maasduinen.
De heide kleurt paars deze maand, ook in de Maasduinen.

Genieten tot je paars ziet in De Maasduinen

  •   keer gelezen   Landbouw / Visserij

MAASDUINEN | De heide kleurt de komende maand paars, dat kunnen geïnteresseerden bewonderen tijdens een excursie van IVN Limburg in Nationaal Park De Maasduinen op zondag 6 augustus om 10.00 uur.

Het is augustus en dat betekent dat de heide weer gaat bloeien. De komende maand kleurt de heide prachtig paars. Op Landgoed de Hamert groeit hoofdzakelijk de struikheide. Dit plantje heeft paarse, trosvormige bloemen.
Om de heide in topconditie te houden, wordt de heide begraasd door Kempische heideschapen. Ze houden zo de grassen en onkruid tussen de heide kort zodat dit niet kan overwoekeren. Met een beetje geluk zullen de wandelaars deze dieren ook tegenkomen. De Maasduinengidsen zullen er van alles over vertellen.

Wandeling
Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap.
De wandeling start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Deelnemers wordt aangeraden stevig schoeisel aan te trekken.

Meer berichten