V.l.n.r.: Joop Bosmans (Jumbo Bosmans Cuijk), Ton Walraven (Jumbo Boxmeer), Peter van Kuppeveld (Jumbo van Kuppeveld Grave), Jan Verbeeten (Plus Verbeeten Overloon) en Luc van de Ven (Albert Heijn Mill).
V.l.n.r.: Joop Bosmans (Jumbo Bosmans Cuijk), Ton Walraven (Jumbo Boxmeer), Peter van Kuppeveld (Jumbo van Kuppeveld Grave), Jan Verbeeten (Plus Verbeeten Overloon) en Luc van de Ven (Albert Heijn Mill). (Foto: Mooi & Mooi)

'Goei Gerei' in schap supermarkt: opbrengst naar Smaakcentrum

  •   keer gelezen   Landbouw / Visserij

LAND VAN CUIJK | Initiatiefnemer Robert Hermens kijkt terug op een succesvolle lancering van het kookboek 'Goei Gerei'. Het boek werd afgelopen zondag gepresenteerd op het Pluk & Oogstfeest in Mill en zal per maandag 22 oktober met fikse korting te koop zijn bij een vijftal supermarkten in het Land van Cuijk. "De verbinding is gelegd en de eerste gerechten uit het boek zijn al gekookt", weet Robert.

"We hebben al vele mooie reacties mogen ontvangen, zowel van de deelnemers als van de lezers", legt Robert uit. Kookboek 'Goei Gerei' bevat niet alleen tientallen smakelijke recepten, maar vertelt ook het eerlijke verhaal achter de gebruikte, veelal uit het Land van Cuijk afkomstige, ingrediënten.

Streekproducten
De ondernemer vertelt in 'Goei Gerei' over zijn vak en de mooie producten die hij op de markt brengt. De trots die deze (agrarische) ondernemers in de regio hebben voor hun producten, is herkenbaar voor een vijftal supermarkten in het Land van Cuijk. Zij sponsoren lokale initiatieven en dragen met hun winkel bij aan de leefbaarheid in dorp, stad of wijk. "Zij proberen met het aanbod in hun supermarkt rekening te houden met verschillende streekproducten. Ook onderschrijven zij de gedachte van dit kookboek", legt Robert uit.
Het boek is vanaf maandag 22 oktober te koop bij Jumbo Bosmans (Cuijk), Jumbo Boxmeer, Jumbo van Kuppeveld (Grave), Plus Verbeeten (Overloon) en Albert Heijn Mill. Alleen in deze vijf supermarkten is 'Goei Gerei' te koop voor 7,95 euro (normaal: 14,95 euro). De opbrengst van de verkoop via supermarkt gaat volledig naar het Smaakcentrum.

Meer berichten