Kaatje Post in één van de klimbomen bij Boomkwekerij Ebben in Cuijk.
Kaatje Post in één van de klimbomen bij Boomkwekerij Ebben in Cuijk.

Boomklimmiddag bij Ebben: leg de iPad opzij, je kunt de boom in

  •   keer gelezen   Landbouw / Visserij

CUIJK | Boomkwekerij Ebben wil buiten spelen meer stimuleren en komt daarom met Up-A-Tree: een boomklimmiddag voor basisscholieren. Deze vindt plaats op woensdag 3 juli bij de boomkwekerij.

Kinderen van De Waai uit Cuijk worden die dag opgehaald in een echte Amerikaanse schoolbus en naar de kwekerij gebracht. Daar worden de kinderen uitgedaagd om verschillende soorten klimbomen uit te proberen.

'Minder scherm, meer in de cloud'
Onder het motto 'minder scherm, meer in de cloud' wil de boomkweker uit Cuijk het buiten spelen stimuleren en de woonomgeving zo aankleden dat buiten spelen weer uitdagend wordt. In bomen klimmen heeft tal van voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Psychologen wijzen op het belang van spelen in de natuur voor het fysieke en mentale welzijn van kinderen. Door in bomen te klimmen, verwerven kinderen belangrijke levensvaardigheden, zoals durf en doorzettingsvermogen, maar ook gepaste voorzichtigheid. Door te klimmen, leren kinderen situaties in te schatten en om te gaan met het onverwachte, zoals takken ontwijken, problemen oplossen en aandachtig en veelzijdig bewegen. Er komt ook sociale ontwikkeling bij kijken: op elkaar letten en waarschuwen, elkaar naar boven en naar beneden helpen.

Terugkomend evenement
Het Up-A-Tree-event zal volgens Boomkwekerij Ebben een jaarlijks terugkerend evenement worden, met als ambitie een speelbomencompetitie voor basisschoolkinderen als onderdeel van het NK klimmen.

Meer berichten