Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis werken samen met het waterschap om de regio klimaatbestendiger te maken.
Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis werken samen met het waterschap om de regio klimaatbestendiger te maken. (Foto: Aa en Maas)

Land van Cuijk en Waterschap naar klimaatbestendige regio

  •   keer gelezen   Landbouw / Visserij

REGIO | De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis werken samen met waterschap Aa en Maas om het Land van Cuijk klimaatbestendiger te maken. Vandaag hebben de bestuurders het startsein gegeven voor de derde samenwerkingsperiode. Doel is om in de toekomst beter opgewassen te zijn tegen wateroverlast, droogte en hitte.

Het Land van Cuijk is één van de koplopers in Nederland op gebied van klimaatsamenwerking. En daar zijn de bestuurders terecht trots op. Alle gemeenteraden hebben de ambities reeds bekrachtigd. De financiële middelen zijn opgenomen in de nog vast te stellen gemeentelijke begrotingen. Vanuit het klimaatprogramma worden tuinen samen met bewoners groener ingericht, wordt ingezet op klimaatbestendige bedrijventerreinen, worden klimaatkansen voor de agrarische sector benut en schoolpleinen groenblauw gemaakt. Alles is er op gericht om het Land van Cuijk zo klimaatproof mogelijk te maken.
Iedereen kan iets doen om het Land van Cuijk klimaatbestendiger te maken. Denk aan meer groen rondom de woning, zodat water beter weg kan lopen in de grond en de hitte minder lang blijft hangen. Of regenwater opvangen in een regenton en dit water gebruiken in de tuin. Meer informatie via www.landvancuijk.nl/klimaat

Meer berichten