Hans Vermeulen heeft afgelopen week na 25 jaar afscheid genomen als voorzitter van de Werktuigen Coöperatie (WTC) De Eendracht.
Hans Vermeulen heeft afgelopen week na 25 jaar afscheid genomen als voorzitter van de Werktuigen Coöperatie (WTC) De Eendracht.

Hans Vermeulen neemt na 25 jaar afscheid bij WTC De Eendracht

  •   keer gelezen   Landbouw / Visserij

SINT HUBERT | Hans Vermeulen heeft afgelopen week na 25 jaar afscheid genomen als voorzitter van de Werktuigen Coöperatie (WTC) De Eendracht. Deze coöperatie is in 1947 opgericht.

Boeren hadden zelf geen geld en samenwerken was de oplossing. Zo zijn diverse coöperaties ontstaan en in de loop van de jaren ook weer verdwenen. WTC De Eendracht is continu blijven vernieuwen en gegroeid. Boeren maar ook loonwerkers uit de verre omgeving zijn er klant. Afgelopen jaar zijn de nieuwbouwplannen gerealiseerd. Aan de Hapsedijk in Sint Hubert is een loods gebouwd; een grote werkplaats, ruime opslag, parkeergelegenheid en functioneel kantoor en kantine. Bestuurslid Anton Verhoeven: "Voor ons als boeren werkt het fijn. Je hoeft zelf geen dure machines te kopen en te onderhouden. We huren die bij de coöperatie die ook zorgt draagt voor het onderhoud. We hebben nu een modern ingerichte werkplaats waar monteur Rick Hurkens de machines, onderhoud en planning regelt."

Vernieuwend ideeën
Martien Vloet, akkerbouwer uit Sint Hubert, werd vorige week gekozen als nieuw bestuurslid. Tevens werd afscheid genomen van Hans Vermeulen. "Hans stond altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en wilde er vaak als eerste in investeren. Zijn vernieuwende ideeën hebben de coöperatie goed gedaan", zegt Verhoeven. Kuijpers vult aan: "Inmiddels hebben we 650 gebruikers en een 40-tal leden." Particulieren kunnen ook huren bij De Eendracht. "We hebben aanhangers, houtversnipperaars en sloophamers."
Meer informatie via www.wtcdeeendracht.nl of kijk op Facebook. De coöperatie wil in 2020 een open dag houden.

Meer berichten