Landgoed Mookerheide.
Landgoed Mookerheide. (Foto: Natuurmonumenten)

Excursie met gids over Landgoed Mookerheide en door jachtslot

  •   keer gelezen   Landbouw / Visserij

MOLENHOEK | Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen. Op zaterdag 25 januari verzorgt Natuurmonumenten een excursie over het landgoed en door het jachtslot.

Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Mookerheide. Ondanks dat de werkzaamheden in volle gang zijn nemen we je mee naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Jan J. Luden die het Jachtslot hoog op de stuwwal van Nijmegen bouwde. Verbaas je over de authentieke details en de glas-in-lood ramen. Benieuwd naar de originele badkamer uit 1903? Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.
Je wordt welkom geheten met een lekker kopje koffie. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de verbouwplannen. In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent. Benieuwd? Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen. Deelname kost 10,00 euro (voor leden van Natuurmonumenten 7,00 euro).

Meer berichten