<p>Baggeren in het Peelkanaal in Mill.</p>

Baggeren in het Peelkanaal in Mill.

Baggeren van Peelkanaal in Mill van start

  •   keer gelezen   Landbouw / Visserij

MILL | Waterschap Aa en Maas is gestart met het baggeren van het Peelkanaal tussen de Volkelseweg en de Karstraat in Mill. De werkzaamheden zijn eind februari 2021 klaar.

Baggeren is een belangrijke vorm van slootonderhoud. Zonder baggeren slibben sloten en beken dicht. Daardoor kan er onvoldoende water aan- of afgevoerd worden, wat bij hevige regenval tot wateroverlast kan leiden. Ook kan de waterkwaliteit verslechteren omdat er minder zuurstof aanwezig is.

Locatie en planning 
In opdracht van Waterschap Aa en Maas voert aannemer De Jong Zuurmond de baggerwerkzaamheden uit aan het Peelkanaal in Mill. De uitvoering van deze werkzaamheden kan enige hinder veroorzaken. Zo zal het fiets en wandelpad langs het Peelkanaal enige tijd afgesloten worden. Dit wordt begeleid met omleidingsroutes.


Dit kaartje laat het traject van het baggeren in het Peelkanaal zien. 

Historie
In de Tweede Wereldoorlog hebben er in de nabijheid van het Peelkanaal gevechtshandelingen plaatsgevonden. Uit onderzoek is gebleken dat er mogelijk niet gesprongen explosieven in de waterbodem aanwezig zijn. Deze zullen door deskundigen met gepaste maatregelen verwijderd worden.

Omgevingsapp
Wil je op de hoogte blijven van de baggerwerkzaamheden? Dat kan door de omgevingsapp van aannemer de Jong Zuurmond te downloaden. Dit is een applicatie voor de smartphone met informatie over de planning van de werkzaamheden en overige relevante informatie. De app is te downloaden voor Apple en Android in de app-store: De Jong Zuurmond. Klik op de ‘i’ rechtsboven, druk op ‘activeer notificaties’ en kies daarna bij ‘abonnementen’ Peelkanaal om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Nog vragen?
Neem voor vragen contact op met projectleider Joost Jansen op telefoonnummer 088-1788000 of per email: joostjansen@aaenmaas.nl.

Meer berichten