De Siebengewaldseweg kleurde gisteravond oranje na de winst van het Nederlands vrouwen Elftal. Foto: SK-Media.
De Siebengewaldseweg kleurde gisteravond oranje na de winst van het Nederlands vrouwen Elftal. Foto: SK-Media.

Gouden Kika en Lieke zijn heldinnen van de regio

Voetbal 5.157 keer gelezen

BOXMEER/NIEUW-BERGEN | Ze noemen het unaniem 'één van de mooiste dagen' van hun leven. En trots mogen ze zijn, de Oranje leeuwinnen die zondag op geweldige wijze Europees kampioen werden. Ook in de regio werd de titel uitbundig gevierd.

En dat is logisch, want speelsters Kika van Esch en Lieke Martens hebben hier hun roots en zijn de trots van de streek. Kika is een geboren Boxmeerse, Lieke Martens komt uit Nieuw-Bergen. Daar hebben de bewoners van de Siebengewaldseweg, de straat waar Lieke Martens woont, versierd. Niet alleen het huis van de uitblinkster van het Nederlands Elftal is in oranje gehuld, de hele straat is kleurrijk aangekleed. De voetbalster uit Nieuw-Bergen werd na de 4-2 zege in de finale op Denemarken al snel de beste speler van het elftal genoemd door de media, dat werd bevestigd door de UEFA toen zij werd uitgeroepen tot speelster van het toernooi tijdens het EK. In de finale scoorde zij de belangrijke 2-1.
Aan de Cuijlenburg in Boxmeer, waar de vader van Kika van Es woont, werd na de overwinning van het Nederlands dameselftal de straat verder versierd. Er waren al wat versiersels, maar nadat de Oranje Leeuwinnen de titel wonnen op zondagavond, besloten de buurtbewoners de straat te versieren tot en met de rotonde op de Beugenseweg. Later praatten ze nog na over de wedstrijd met een drankje. Voor Kika van Es was de titel dubbel speciaal. De linksback uit Boxmeer liep in 2014 een dubbele beenbreuk op en ontbrak daardoor tweemaal op een eindronde. "Ik moest na afloop huilen van blijdschap. Het feest gaat nu beginnen en daar ben ik Brabo voor!", zei zij voor de camera's van Omroep Brabant.
Het ging maandag bij veel koffie-automaten over weinig anders dan de EK-winst van de voetbalsters. Op het hoogtepunt keken zondagavond bijna 5,5 miljoen mensen naar de finale. Deze dagen staan voor de voetbalsters in het teken van festiviteiten. Op 24 oktober gaat de kwalificatiereeks voor het WK van start.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant