Roald van Hout ontvangt zondag met UDI'19 het sterke Vlissingen (Foto: P. Kuijpers)
Roald van Hout ontvangt zondag met UDI'19 het sterke Vlissingen (Foto: P. Kuijpers)

UDI'19 ontvangt zondag het sterke Vlissingen, nog even terugblikken op ' IFC'

Voetbal 97 keer gelezen

UDEN| UDI'19 reisde afgelopen af naar Hendrik-Ido-Ambacht, een plaats onder de rook van Rotterdam. Van tevoren waren al berichten doorgesijpeld dat IFC niet de meest grote kandidaat op eremetaal zou zijn dit jaar. Anders gezegd: de kenners zeiden dat het niet veel was. Dat bleek in de praktijk toch net even anders. UDI'19-trainer Bert Ruijsch: "Ik vond het een goed voetballende ploeg met voorin veel fysieke kracht. Ze deden het slim in het begin. Ze speelden anders dan we verwacht hadden met een soort van 4-5-1 omdat de buitenspelers ver terugzakten. Wij hadden daar wat moeite mee omdat diverse spelers nu 'door' moesten. Na een minuut of 20 hadden we dat prima opgelost en eigenlijk gingen we daarna een fase prima voetballen."

Het was ook in die fase, het tweede gedeelte van de eerste helft, dat de gasten op voorsprong kwamen. Na een prima aanval over rechts kwam de bal bij spits Sam Wassenberg die vanaf een meter of 20 echt sterk uithaalde en zijn granaat onderin de hoek zag binnenslaan: 0-1. Ruijsch: "Dat was echt prima. Dan zet je in de rust nog wat puntjes op de i en je denkt op de goede weg te zijn. Meteen na herbegin gaat het echter mis. Rinke Pennings wil inpassen op Joep van Geelkerken maar die loopt weg omdat hij denkt dat Sydney Gakpo er naar toe loopt. Andersom was dat ook het geval. De bal valt er tussenin en IFC staat meteen met twee mensen alleen voor onze keeper. 1-1 dus." Daarna volgt er een open wedstrijd waarin de thuisploeg gevaarlijk is met ingooien en corners. "Een aantal scrimmages volgden, maar de beste kansen waren echt voor ons", zegt Ruijsch. Het was bijvoorbeeld Joep van Geelkerken die na een prima aanval net naast kopte. Uiteindelijk bleef het dus bij 1-1. Ruijsch: "Ik kan er mee leven want IFC heeft een aardig voetballend team wat redelijk in elkaar steekt. Wij moeten echter nog beter al was ik over verschillende zaken best tevreden. Zo stond ons centrum met Rinke Pennings en Randy Hofmeijer best goed. We hebben ook een paar fases in de wedstrijd goed en vast gespeeld. Vaster dan dat we in de voorbereiding lieten zien. Af en toe waren we echter ook de controle kwijt. Zo heb ik Tim Wolf op een gegeven moment naar het middenveld laten zakken om de controle terug te krijgen. Dat lukte en toen gingen we weer een goede fase in. Alles bij elkaar ben ik niet ontevreden." Overigens viel A-junior Hidde van Dongen uit. "We wilden hem net wisselen toen hij een tikkie kreeg. Volgens mij valt het echter wel mee, ik denk niet dat hij echt een blessure heeft." Van Dongen deed het overigens zeker niet onaardig.
 

Vlissingen / Geen Tim Wolf
Zondag volgt de eerste thuiswedstrijd als Vlissingen langskomt. De Zeeuwen worden gezien als een kandidaat voor de titel. Tim Wolf zal vanwege verplichtingen bij PSV (hij is daar jeugdtrainer – wr) niet van de partij zijn. Een domper voor trainer Ruijsch die kampt met een zeer smalle selectie. "We moeten kijken hoe we dit oplossen want van de geblesseerde spelers is dan nog niemand terug." De kans is echter levensgroot dat de Parkzichters aanstaande zondag om half drie gewoon met elf spelers aan de aftrap zullen staan. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant