Frank Wijdeven viel zondag lekker in
Frank Wijdeven viel zondag lekker in

UDI'19 lijkt te groeien, een driepunter zou echter wel lekker zijn.....

Voetbal 140 keer gelezen

UDEN| Het goede nieuws is dus dat UDI'19 na twee gelijke spelen op rijnog niet heeft verloren.  Laten we het glas halfvol zien. Afgelopen zondag kwam het sterke VC Vlissingen op bezoek, na negentig spannende minuten gaf het nieuwe digitale scorebord dus nog steeds de cijfers 0-0 aan. Toch was trainer Bert Ruijsch niet ontevreden. Ruijsch: "Als je ziet dat we diverse basisspelers misten en daardoor met jeugdige gasten aantraden en toch de meeste aanspraak op de zege maakten dan kan ik niet zeggen dat we het slecht deden." De Parkzichters bouwden telkens goed op maar het stokte veelal in de eindfase. "Het klopt dat we misschien wat stootkracht tekort kwamen voorin. Als de wedstrijd echter iets langer duurt dan denk ik dat we nog winnen. Het zag er allemaal best goed uit." Vooraf was al duidelijk dat Tim Wolf afwezig was waarna donderdagavond ook nog Tufan Koca geblesseerd raakte. "Hij had een teen uit de kom. Ik verwachtte dat hij niet kon spelen maar heeft toch de pijn verbeten. Dat is klasse van die jongen."

Door: Willy Rooyakkers

Wijdeven
Na de pauze kwam zondag Frank Wijdeven in de ploeg. De atletische rechtspoot ging voor Koca acteren wat de ploeg veel loopvermogen gaf op de rechterflank. "Daar word je als tegenstander niet vrolijk van. We 'douwden' flink op deze wijze maar helaas mocht het niet zo zijn dat we nog scoorden. Ik had de hoop nog geen moment opgegeven. Als je ziet dat Vlissingen toch een erg vaardige ploeg heeft en dat wij dan met een verzwakte groep toch zo voor de dag komen dan geeft mij dat veel moed voor de komende tijd." Zondag gaat de reis naar Meerssen, naar het zuiden van Limburg dus. Doordat er twee keer gelijk is gespeeld zal er gewonnen moeten worden. "Dat is toch niet erg? Als je bij de bovenste mee wil doen zal je van de vijf potjes er toch minimaal drie moeten winnen", aldus Bert Ruijsch. Marc Koot (terugslag gehad), Raoul Oomen (lijkt eraan te komen) en Lars van Geelkerken zijn er zeker nog niet bij. Ruijsch: "Ik hoop echt dat we snel een bredere selectie krijgen want dat hebben we nodig. Gelukkig hebben we met Luuk Meulink, Hidde van Dongen en Knud van den Heuvel jeugdige jongens die het nu prima opvangen. Ik moet echter voorzichtig zijn met deze gasten. Zij kunnen nog niet die belasting constant aan. Dat mag je ook niet van ze verwachten." 

Scorebord
Overigens werd er zondag ook een schitterend nieuw scorebord in gebruik genomen op Sportpark Parkzicht. Het is een zeer groot digitaal scherm wat de uitstraling van het hoofdveld een gigantische boost geeft tijdens wedstrijden van het eerste team. Er kunnen onder meer commerciële filmpjes op worden afgespeeld, foto's van de spelers getoond en uiteraard wordt ook de score constant getoond met de bijbehorende afgewerkte speeltijd. 

Programma
16.9

Vlissingen - GOES

17.9
Baronie- SV Juliana '31 
 Jong FC Den Bosch- OSS '20 
 EHC- BVC '12 
 Gemert- Halsteren (14.00 uur)
 IFC- Nuenen 
 SV Meerssen- UDI '19 
 Woezik- Groene Ster

Tufan Koca toonde karakter door met een zwaar gehavende teen toch te spelen (Foto: P. Kuijpers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant