Afbeelding

Jens Leijten: 'We hebben zege nodig maar Halsteren heeft geen misselijke ploeg'

Voetbal 215 keer gelezen

GEMERT| Gemert heeft na twee duels in de Hoofdklasse B nog maar één winstpuntje op het conto staan. De 0-0 tegen O.S.S.'20 was acceptabel maar daarna werd er met 2-1 verloren bij Goes wat veel harder aankwam bij de getrouwen. Rechtsback Jens Leijten: "Ik had op vier uit twee gerekend maar het is niet anders. We moeten de situatie nemen zoals die is en er zondag weer staan."

Door: Willy Rooyakkers

Zondag komt Halsteren naar Sportpark Molenbroek toe. De West-Brabanders hebben zich weer eens fors versterkt. Leijten: "Ze hebben op papier echt goede spelers. Het zal een lastige dag voor ons worden maar we moeten gewoon als Gemert zijnde van onze eigen kracht uitgaan. Zeker thuis. Dan heb ik er best vertrouwen in dat wij een goed resultaat kunnen neerzetten, ook tegen Halsteren." In Goes verraste trainer Dennis Dekkers met de tactische zet om verdediger Kees Brugmans op het middenveld te zetten. Brugmans moest de nummer tien van Goes aan banden leggen. Leijten: "Hij wilde mij achterin houden omdat we toch wat snelheid nodig hebben in die linie. We zitten natuurlijk niet zo dik in de verdedigers. Bart van Berlo is van nature eigenlijk ook een middenvelder, en ik ook. De andere jongens zijn best talentvol maar ook nog vrij onervaren."

Pols
Daar komt bij dat Bram Jacobs een polsblessure heeft opgelopen. Door een scheurtje in dat gewricht is hij een tijdje niet inzetbaar. Afgelopen zondag stond daarom youngster Dennis van Rooij in de basis als centrale verdediger. Ruben Rodrigues stond weer links voorin geposteerd. Hij maakte toch zoveel indruk als nummer tien in de voorbereiding? Leijten: "Ja, dat klopt. Natuurlijk is het wel zo dat de voorbereiding anders is dan in de competitie. Dan zie je dat er een hele andere spanning bij komt kijken. We hebben het niveau van de voorbereiding in ieder geval nog geen moment gehaald daarna. Als excuus mogen we aanvoeren dat we telkens een aantal vaste basisspelers missen." Zondag zullen Bram Jacobs, Youri van Brussel, Dennis Groen, Sven van Ommeren en Jeremias David in ieder geval weer niet van de partij zijn. 

Programma
16.9
Vlissingen - GOES

17.9
Baronie- SV Juliana '31 
 Jong FC Den Bosch- OSS '20 
 EHC- BVC '12 
 Gemert- Halsteren (14.00 uur)
 IFC- Nuenen 
 SV Meerssen- UDI '19 
 Woezik- Groene Ster

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant