Blauw Geel'38 verloor zondag met 1-0 van EVV
Blauw Geel'38 verloor zondag met 1-0 van EVV Foto Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo snakt naar eerste winst

Voetbal 154 keer gelezen

VEGHEL – Drie wedstrijden gespeeld en slechts één puntje. Dat is met recht mager te noemen. Ondanks de hoge verwachtingen vult Blauw Geel'38 dat bij uitwedstrijden niet in. Vooral het matige optreden zondag in Echt geeft te denken. Paniek? Welnee met nog 31 wedstrijden op de teller is er nog veel mogelijk. Wie weet op kermiszondag al als HSC'21 uit Haaksbergen naar Veghel komt.

Door: Peter Kuijpers

In Dongen liepen de Dongenaren eenvoudig weg naar 3-0 en zondag  werd Rick Polman van EVV weinig in de weggelegd bij zijn 1-0 voor EVV. Geen beste start al was de thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse prima en ontglipte de zege de Veghelaren in blessuretijd. HSC'21 heeft drie punten meer dan Blauw Geel'38. Verloor met 5-0 bij Jong Vitesse speelde gelijk thuis tegen Jong de Graafschap en won zondag thuis met 2-1 van Quick'20. Geen verkeerd begin voor de ploeg van trainer Daniel Nijhof die vorig seizoen nog ruim in het linkerrijtje belandde. Zondag won HSC'21 met 2-1 van Quick'20 en beide doelpunten kwamen van Bas Ter Hogt, dus voor hem alle aandacht zondag.

Sten van Vessem
De grote selectie van Blauw Geel'38 bereidde zich deze week voor op het duel van komende zondag. Dé vraag met wat voor team Van Casteren zondag op de proppen komt. De hunkering naar winst is groot. Geen paniek, dat zeker niet, maar verlies zondag zou wel een heel desastreuze start zijn voor de Veghelaren. Naar verwachting zal de Veghelse trainer niet veel veranderen. Sten van Vessem, de enige links achter die daar voor door gestudeerd heeft in Veghel, sloot na zijn knieblessure deze week weer aan bij de selectie. De wedstrijd zondag tegen HSC'21 zal voor hem nog te vroeg komen.


Voor Sten van Vessem komt de wedstrijd zondag hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg
 

Competitiestart
Blauw Geel'38 trainde donderdag twee uur lang met een grote selectie van 23 man. Lodewijk van Helvoirt zei het deze week al dat het de grootste taak is van de leiding is om dit goed te managen: "Je moet spelers teleurstellen nu, maar je hebt ze o nog zo broodnodig deze competitie." Het nadeel van het late begin van het tweede team ten overstaan van het eerste team is dat de starts van de competitie ver uiteen lagen. Het tweede team, waar toch wekelijks een viertal spelers naar toe gaan in de huidige situatie, speelde nauwelijks serieuze wedstrijden. Met alle respect voor beker tegenstanders HVCH-5, Avesteyn-2 en zondag thuis tegen Prinses Irene-3. Een revenu omdat de reserves vorig seizoen te laag in het linkerrijtje eindigde in niet ingedeeld zijn in de reguliere KNVB-districtsbeker zoals UDI'19-2 en Gemert-2. De competitiestart is pas volgende week met een uitduel naar NWC-2 in Asten.

Gesprek Peter Kuijpers met Niels van Casteren na afloop van de donderdagtraining:



Beluister hier het fragment

Bij de spelerslijst van het het eerste team die wij kregen toegestuurd vanuit Haaksbergen stond ook een lijst met begeleiders van het team. Dat worden velen extra stoelen zondag bij de HSC'21-bank.

-Daniel Nijhof Trainer
-Martijn Abben hues Ass. Trainer
-Björn Hodes Stagiaire
-Frank Ensink Keeperstrainer
-Huub Hodes Fysiotherapeut
-Timo Hogenkamp Verzorger
-Ellen SlotmanVerzorgster
-Jeroen Somhorst Fysiektrainer / verzorger
-Hans Jebbink Fysiek trainer
-Henri Oosting Teamleider 
-Niels Busschersvideo-analist / teamleider
-Sip  Kruze Mental Coaching

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant