SBV met John Putters staand helemaal rechts. (Foto: Ad Megens)
SBV met John Putters staand helemaal rechts. (Foto: Ad Megens)

Putters: 'De sfeer bij SBV is erg goed'

Voetbal 63 keer gelezen

HAREN | John Putters is dit seizoen voor het eerst hoofdtrainer van een club. De 36-jarige inwoner van Heesch staat aan het roer bij SBV. Komende zondag starten de Harenaren met een uitwedstrijd tegen Maaskantse Boys. "We gaan er als team alles aan doen om de punten te pakken."

Putters kon een aantal jaar geleden ook aan de slag gaan als trainer van SBV, maar koos toen voor het tweede elftal van sv TOP. "Ik was er nog niet klaar voor. Dit seizoen kreeg ik opnieuw de kans en die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik zie het als een hele mooie uitdaging." Bij SBV vertrokken afgelopen zomer meerdere belangrijke spelers zoals Jaimy Knipping en Jeroen van den Tillaar. Daarvoor kwamen een aantal nieuwelingen, maar voor de rest loste de club de selectiesamenstelling intern op. "Aan de ene kant missen we nu extra kwaliteiten, maar aan de andere kant hebben we op een enkeling na allemaal spelers uit Haren of die binding hebben met het dorp. De sfeer is erg goed en de jongens willen voor elkaar door het vuur gaan. De selectie is dan wel krap, maar in het tweede elftal zijn er wel spelers die het niveau ook aan kunnen." Putters heeft het erg goed naar zijn zin in Haren. "Het is hier ons kent ons en ik ben heel goed opgevangen. Ik voelde me direct thuis bij SBV."

5D
SBV is ingedeeld in de vijfde klasse D. Een klasse met alleen Maaskantse Boys, Ravenstein en MOSA'14 als andere ploegen uit de gemeente Oss. "De indeling is een grote domper. Waar we als ploeg staan vergeleken met de andere teams? Geen idee, we gaan het ervaren. We hebben er veel zin in en willen tijdens het seizoen groeien. En natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant