Bart van Berlo weer terug op het middenveld (Foto: Peter Kuijpers)
Bart van Berlo weer terug op het middenveld (Foto: Peter Kuijpers)

Gemert wil bij Juliana'31 winstreeks voortzetten

Voetbal 48 keer gelezen

GEMERT| Gemert won afgelopen zondag voor het eerst in deze prille competitie een wedstrijd. Dit gebeurde echter wel op zeer fraaie wijze. Met liefst 4-1 werd het danig versterkte Halsteren opzij gezet. Als de zwart-witten zondag opnieuw zegevieren, deze keer bij Juliana'31, dan kunnen we spreken van een mini-serie. Zo werkt dat.

Door: Willy Rooyakkers

Zo ver is het echter nog lang niet natuurlijk. Juliana'31 degradeerde afgelopen lente uit de derde divisie en geldt daardoor automatisch als een team om rekening mee te houden. De mannen uit Malden hebben na drie duels echter nog maar drie puntjes op de teller staan, één minder dan de Molenbroekers. Natuurlijk zijn we nog maar bezig aan de eerste schermutselingen in een competitie die nog lang en bitter zal zijn maar toch is het belangrijk om niet meteen op achterstand te komen. De verliezer van het komende duel in Malden staat er voor eventjes niet lekker op in ieder geval.

Fris
Gemert speelt een week later de derby tegen UDI'19 en wil liever niet met slechts vier uit vier aan dat treffen starten. De ploeg van trainer Dennis Dekkers laat tot nu toe twee gezichten zien. Af en toe laat men een leuke frisheid zien met daarmee gepaard gaand leuk aanvallend voetbal.  Maar bij tijd en wijle vervalt men ook in wat te passief gedrag, zoals onder meer bij Goes waar men dan ook tegen een 2-1 nederlaag aanliep. Gemert is Gemert en dat wil zeggen dat men toch van de eigen kracht moet uitgaan. Dat zit in het DNA van de club, op die manier hebben de zwart-witten in het recente verleden grote successen geboekt. Natuurlijk veranderen de tijden en is er misschien nu minder kwaliteit voorhanden dan in 1998 of 2010 maar de club en de fans zijn nog steeds hetzelfde. Verliezen mag maar niet zonder lef te hebben getoond. Afgelopen zondag had Gemert het af en toe best lastig met Halsteren maar als men even de kans had om zelf ten aanval te trekken dan werd dat met volle overgave gedaan. En daar gaat het om. 

Beste verdediging
En wie dat doet legt minder druk op de eigen defensie. Dat is een oude wet. Het is moeilijk om vanaf de kant om over te oordelen maar het lijkt erop dat de terugkeer van Bart van Berlo op het middenveld het team weinig slechts heeft gedaan. Van Berlo kan op basis van zijn ervaring zeker ook achterin spelen maar is van nature een perfecte balansbewaker op het middelste gedeelte van het veld. Op die plek speelde hij niet voor niets jaren bij Jong PSV, toch geen misselijk niveau. Natuurlijk kwamen de voetballende skills van Ruben Rodrigues ook lekker naar boven en toonden meer spelers vorm. Gemert kwam na de rust niet onder de verwachte druk te staan maar walste naarmate het duel vorderde meer en meer over de sterk geachte tegenstander heen. Toch een goed teken.

Zondag
Nu zegt dat weinig over zondag. Juliana'31 heeft een behoorlijk team, fysiek zit het altijd bijvoorbeeld goed in het pittoreske rivierendorp. Gemert is gewaarschuwd maar kan niet meer doen dan hard werken en van de eigen kracht uitgaan. Als dat gebeurt zal ook Juliana'31 een zware dobber krijgen aan de zwart-witten. De vraag is of Jeremias David weer fit is om aan te sluiten. Dan heeft trainer Dennis Dekkers nog meer keuzes. 

Programma Hoofdklasse B
BVC '12- Jong FC Den Bosch 
 VV GOES- Woezik 
 Groene Ster- SV Meerssen 
 Halsteren- IFC 
 SV Juliana '31- VV Gemert 
 Nuenen- Vlissingen 
 OSS '20- VV Baronie 
 UDI '19- EHC

Stand Hoofdklasse B
1. Groene Ster 3-9
2. EHC 3-7
3. IFC 3-7
4. GOES 2-6
5. UDI '19 3-5
6. Vlissingen 2-4
7. Gemert 3-4
8. Jong FC Den Bosch 3-4
9. SV Meerssen 3-3
10. OSS '20 3-3
11. SV Juliana '31 3-3
12. Halsteren 3-3 
13. BVC '12 3-3
14. Baronie 3-3
15. Woezik 3-0
16. Nuenen 3-0 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant