De opkomst van de twee teams met vlagvertoon (Foto's Gerard Beekmans)
+audio

VVV blaast bekersprookje uit van Blauw Geel'38/Jumbo

Voetbal 167 keer gelezen

VEGHEL – Sam Strijbosch had de 1-0 op zijn voeten, maar zag zijn inzet gedwarsboomd door keeper Delano van Crooy die vaste waarde Lars Unnerstall verving. De twee ploegen hielden elkaar een half uur lang aardig in evenwicht toen de gehuurde Damian van Bruggen van PSV de score opende. Drie minuten later scoorde Amenyddo de 2-0 en mocht Antonis de 3-0 ruststand bepalen. Na rust bleven de treffers uit en bekerde VVV verdiend verder. Blauw Geel'38 begon zonder de geblesseerde Alexander Mols en Martijn van Loon.

Ruim 1500 toeschouwers waren op het duel in Veghel afgekomen. Door Blauw Geel'38 tot in de puntjes geregeld met oog voor detail. Van Casteren had Joey Hellstern alleen in de spits geplaats met een versterkt middenveld. VVV was sterker, maar de eerste honderd procent kans was voor de Veghelaren. Sander Egmond gaf Sam Strijbosch een geweldige schietschans die uithaalde maar keeper Van Crooy kon de bal met een uiterste krachtsinspanning naast tikken.

Het was druk op voor het plein van de kantine

Kapwerk
VVV was de ploeg die de regie in de wedstrijd had, maar liep zich te vaak vast op de Veghelse defensie. Na 28 minuten kwam de Venlose voorsprong door Van Bruggen die schitterend van afstand scoorde. Drie minuten later werd 2-0 door Amenyddo die na wat kapwerk raak schoot. Vier minuten later lobde Antonis de bal fraai over Brahim Zaari de doelman van de Veghelaren. Vlak voor rust pegelde Danny  Verbakel snoeihard langs. De Eerdenaar speelde een prima wedstrijd.

Emiel van der Sanden viel na rust in

Vuur
Na rust was de schwung eruit bij VVV. Bij de ploeg van trainer Maurice Steijn was het vuur verdwenen wellicht gesteund door de 0-3 voorsprong. In de 53 minuut kwam Emiel van der Sanden in het veld voor Joey Hellstern. Van der Sanden kwam in de rol van Hellstern en stuitte een maal op Van Crooy in kansrijke positie. VVV probeerde het nog wel maar de overtuiging ontbrak. VVV bekert verder met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en daar waren ze best blij mee.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Erwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Serkan Ordu, Sander Egmond (66. Mustafa Guler), Sam Strijbosch, Joey Hellstern (53. Emiel van der Sanden), Danny Verbakel (77. Tresor Shema)

Gesprek Peter Kuijpers met trainer Niels van Casteren en aanvoerder Mark Dobbelsteen