Younesse Ettahouri hier nog in het shirt van Cito. Hij verkaste naar FC Schadewijk
Younesse Ettahouri hier nog in het shirt van Cito. Hij verkaste naar FC Schadewijk

4H: Osse Classico tussen Schadewijk en Cito staat weer op de rol, topper in Nuland

Voetbal 350 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD| Zondag staat op De Neervelden de klassieker FC Schadewijk - Cito op de rol. Hoewel de Schadewijkers mee lijken te gaan doen om de titel terwijl Cito nog geen enkel punt heeft behaald is er van alles mogelijk. Dat weet ook Schadewijk-trainer Giel van Orsouw: "Als we één ploeg nooit onderschatten is het Cito. Maak je geen zorgen wat dat betreft." Het is een wedstrijd op zich. De echte topper van het weekend wordt echter afgewerkt in Nuland. Lijstaanvoerder SCMH komt namelijk op bezoek.

Tussen Schadewijk en Cito is er de laatste jaren onderling veel sprake van komende en gaande voetballers. Wat dat betreft zijn het echte concurrenten van elkaar. De rivaliteit is dan ook groot. Hoewel Cito op papier dit jaar nog niets heeft gepresteerd zijn de tegenstanders telkens vol of over het team van trainer Yavuz Demirci. Ze erkennen telkens de voetballende superioriteit van de Osse formatie maar gaan wel zelf met de winst strijken. Het opvallende is dat trainer Demirci ontzettend rustig blijft. Hij straalt een enorme kalmte en zelfvertrouwen uit, een prima eigenschap. Demirci: "We spelen telkens goed, meer kan ik niet vragen. Daarom gaan we met vertrouwen naar Schadewijk. Natuurlijk moeten we snel eens gaan winnen en uiteraard zou het prachtig zijn als dat zondag zou gebeuren." Opvallend is de rol bij Schadewijk van routinier Younesse Ettahouri. Hij kwam afgelopen zomer over van Cito en liet bijvoorbeeld vorige week in de topper tegen Nulandia weer eens zien hoe goed hij nog steeds is. 

Dark Horse SCMH
De meeste volgers van deze klasse spraken vooral over andere teams als het ging over titelkandidaten maar voorlopig doet vooral SCMH goede zaken. De mannen uit Mariaheide mogen zich inmiddels zelfs alleen lijstaanvoerder noemen met een nog foutloze score. Trainer Fred Donkers: "Ik juich nog niet te vroeg want we hebben de echte topteams nog niet tegen gehad. Wat dat betreft wordt het zondag bij Nulandia onze eerste grote test. Ik leg er niet teveel druk op maar ik vind wel dat we goed bezig zijn. Dat is niet alleen de verdienste van de technische staf: we hebben ook een best goede ploeg al zeg ik het zelf." Nulandia zal zondag moeten winnen want na de 5-2 zeperd bij Schadewijk is een nieuw verlies geen optie. Mooie pot dus !

En verder...
Festilent ontvangt op eigen veld NLC'03 dat verrassend bij Cito wist te winnen. Toch lijken de Zeelanders favoriet om de drie punten in eigen huis te houden hoewel het lastig scoren is tegen de goed georganiseerde mannen uit Lith. FC De Rakt krijgt Maliskamp op bezoek. een wedstrijd die alle kanten op kan gaan. Winnen de Udenaren deze wedstrijd dan kan men spreken van een prima start. Op De Vlasakker is er sprake van een kelderkraker want FC Uden ontvangt Vorstenbossche Boys. Beide teams hebben de punten erg hard nodig. De verliezer van de komende derby in Uden doet erg slechte zaken, vooral in het geval dat FC Uden zou verliezen want de geel-blauwen hebben nog geen enkel punt op het conto staan. VOW moet ook eindelijk eens winnen maar dat zal niet makkelijk zijn tegen Avesteyn dat een veel beter voetballende ploeg heeft. Dat weet VOW-trainer Jordy van Boxtel maar al te goed zelf ook maar misschien kan hij een leuk plannetje bedenken. WEC krijgt RKKSV op bezoek. De formatie uit WEC lijkt met vallen en opstaan steeds beter te worden maar zal eigenlijk moeten winnen om een stapje naar boven te kunnen maken. WEC lijkt eraan te komen maar zal dat ook moeten bewijzen met resultaten.

 Festilent- NLC '03 
Nulandia- SCMH 
 FC De Rakt- Maliskamp 
 FC Schadewijk- Cito 
 FC Uden- Vorstenbossche Boys 
 VOW- Avesteyn 
 WEC- RKKSV

1. SCMH 4-12
2. FC Schadewijk 4-10
3. Festilent 4-9
4. Nulandia 4-9
5. Avesteyn 4-8
6. RKKSV 4-8
7. WEC 4-7
8. NLC '03 4-5
9. Maliskamp 4-4
10. FC De Rakt 4-4
11. Vorstenbossche Boys 4-3
12. Cito 4-0
13. VOW 4-0
14. FC Uden 4-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant