Venhorst won met 2-0 van Emplina
Venhorst won met 2-0 van Emplina Foto's Eric Elbers Venhorst en Hans Heesakkers Heeswijk

Rhode breekt records met achtste zege op rij, Venhorst pakt eerste seizoen winst

Voetbal 596 keer gelezen

Rhode blijft gewoon winnen. Zondagmiddag werd Volharding aan de zegekar gebonden. Erp was de betere ploeg aan de Amstelhoef maar moest genoegen nemen met één puntje. Prinses Irene won ook van SSS'18 met een uitblinkende Koen Bollen. Scheidsrechter Jordy de Goeij 'trakteerde' Wouter van Dijke op rood na een vermeende elleboog.

Erp was in Oss bij Margriet de betere ploeg. De Erpenaren hadden zeker 70% balbezit al rechtvaardigt dat niet altijd een overwinning. Erp kwam in de eerste helft op een 2-0 achterstand door treffers van Ramon Verbiesen en Jorn van Bakel. Centrale verdediger Van Bakel schoot de bal, amper over de middenlijn, tot eenieders verbazing en ongetwijfeld ook die van hem pardoes over keeper Kevin van de Laar van Erp. Justin Damen van Erp bracht de stand terug met zijn treffer naar 2-1. Erp was sterker en heerste veelal aan de Amstelhoef. In de 67e minuut viel de gelijkmaker. Het was Koen van Deurzen die in tweede instantie de bal uit een corner achter Dennis van Ballegooij, keeper van Margriet, werkte. Rick van Rodijnen had dé kans op 3-2 maar die viel niet. "Zou ook niet terecht geweest zijn",wist trainer Mark Strik na afloop te vertellen. "Erp was beter, maar als we scoren praat daar volgende week niemand over in Oss. Dit was een goede uitslag."

EVVC – Heeswijk 3-1
Beiden teams misten hun aanvoerders. Bij EVVC deed Gewin van der Boom niet mee en bij Heeswijk bleef Tom Sleddens in het nette pak. Op sportpark De Zwaan in Vinkel knalde EVVC uit de startblokken door al snel een 1-0 voorsprong te pakken door Nicky van der Heijden. Daarna werd Heeswijk steeds sterker en maakte Arjen Haast uit de rebound van een vrije trap de 1-1. Ook waren er kansen op de 1-2, maar een uiterst effectieve thuisploeg wist vlak voor rust uit een counter de 2-1 te maken. Na rust hing de gelijkmaker lang in de lucht, maar na een rode kaart voor Wouter van Dijke maakte de thuisploeg al snel de 3-1 en daarmee was de partij definitief beslist.

Venhorst – Emplina 2-0
Tom van de Boogaard was de gevierde man op de Voskuilen in Venhorst. De rappe linksbuiten scoorde in het duel met Emplina twee maal wat goed was voor de bejubelde eerste zege. De ruststand was nog dubbelblank, dus zat de grootste amusementswaard hem in de tweede helft. In de 55e minuut viel de eerste treffer na een doorgekopte bal van Rob van Dooren op de scorende Van de Boogaard. Tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Via Thijs van Sleeuwen en Jaap Kanters kwam de bal uiteindelijk bij Van de Boogaart wat 2-0 betekende. Trainer Joost Janssen van Venhorst: "We hadden vandaag elf uitblinkers. We zijn blij met de zege, die hadden we echt nodig. Volgende week gaan we een einde maken aan het record van Rhode. Records zijn er toch voor om gebroken te worden?"

Prinses Irene – SSS'18 2-0
Een leuke wedstrijd waar in elke helft een doelpunt viel te bewonderen. Na 25 minuten kwam de sterk heersende thuisploeg op 1-0. Een vrije trap van Rolf van den Boogaart belandde uiteindelijk voor de voeten van Bollen die binnen tikte. Bollen heeft zich bij Prinses Irene ontwikkeld als een dragende speler die ook vandaag weer belangrijk was. Na rust duurde het nog tot de 80e minuut eer de 2-0 viel. Een vrije trap van Robin Walk werd door Jerin  van de Rakt met het hoofd verzilverd. William van der Steen, trainer van Prinses Irene: "We waren vandaag de bovenliggende partij en hebben verdiend gewonnen. Volgende week de derby uit bij Heeswijk en daar gaan we deze week aan werken."

Rhode – Volharding 3-2
Volharding slaagde er vanmiddag niet in om koploper Rhode op het eerste puntenverlies te trakteren. Het team van trainer Sjoerd van der Coelen verloor schlemielig met 3-2. De roodwitten hadden zeker een puntje verdiend, maar bij de ranglijstaanvoerder valt momenteel alles de goede kant op. Dat ondervond Volharding vandaag ook. Alle drie de treffers van de thuisclub kwamen eigenlijk allemaal letterlijk uit de lucht vallen. De straffe wind op sportpark De Neul in Sint Oedenrode speelde daar ook zeker een rol in. Koen van der Zanden en Bas van Kuringen zette Rhode op een 2-0 voorsprong voor rust. In de tweede helft zorgde Volharding al snel voor de aansluitingstreffer. Een hard indraaiende vrije trap werd door Tim Brouwer geschampt met zijn hoofd en via Rhode-verdediger Roel Smeets verdween de bal achter Groenendijk in het net: 2-1.De als een voorzet bedoelde vrije trap van Mark van der Zanden, vloog over Volharding doelman Vullings pardoes in het doel: 3-1. Brouwer verkleinde nog naar 3-2 met zijn tweede treffer, maar daar bleef het bij.