DESO - EHC. (Foto: Ad Megens)
DESO - EHC. (Foto: Ad Megens)

DESO blijft bestaan en gaat volgend seizoen uit van minimaal drie teams

Voetbal 584 keer gelezen

OSS | Vertegenwoordigers van DESO hebben vandaag om de tafel gezeten met een delegatie van de KNVB en de gemeente Oss. Volgens voorzitter André Brondsema ziet de toekomst van de club er goed uit. "We gaan volgend seizoen uit van minimaal drie teams."

door Leon Voskamp

Na de terugtrekking van DESO 1 en het vrouwenteam was DESO 5 het enige team wat overbleef. De laatste wedstrijden in 2017 werden niet meer gevoetbald omdat de KNVB eerst wilde weten hoe de Osse club de organisatie en veiligheid gaat garanderen bij wedstrijden onder de vlag van de KNVB. "Daar hebben we het vandaag over gehad en het was een zeer goed gesprek. Er bestaan geen vraagtekens meer op het gebied van veiligheid. Zo gaan we bijvoorbeeld met officiële scheidsrechters werken." De voorzitter vervolgt: "DESO 5 maakt het seizoen af en volgend jaar moeten we van de KNVB minimaal drie teams hebben. Dat wordt geen probleem, er hebben zich al tientallen leden aangemeld." Eén van de teams wordt het eerste elftal, maar het is nog onduidelijk op welk niveau dat team uit gaat komen. De kantine is inmiddels ook in handen van de vereniging, zo meldt het bestuur.

Geen reactie KNVB
De KNVB wil nog niet reageren op het gesprek van vanmiddag. "We verwachten volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven rondom de situatie bij de club."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant