Beeld uit het thuisduel met HSC'21 in september 2017
Beeld uit het thuisduel met HSC'21 in september 2017 (Foto's: Peter Kuijpers)
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo naar wispelturig HSC'21, Guler twijfelt waar Ordu vertrekt

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL – HSC'21 is de tegenstander van Blauw Geel'38/Jumbo. Zondag wordt er op Sportpark Groot Scholtenhage in Haaksbergen om 14.30 uur afgetrapt. HSC'21 staat acht punten onder de Veghelaren met één wedstrijd meer op de teller dan de Blauwgelen. Serkan Ordu lijkt de Veghelaren na één seizoen alweer te verlaten waar Mustafa Guler sterke twijfels heeft.

Door Peter Kuijpers

Blauw Geel'38 kijkt met veel genoegen terug naar de recente twee wedstrijden, Jong De Graafschap uit en afgelopen week EVV thuis, waar de Veghelaren zes punten mochten aftikken. Het team van trainer Niels van Casteren is inmiddels een stabiele middenmoter. Het gecalculeerde aantal van 40 punten, om niet in de nacompetitie of erger te degraderen, geeft nog een verschil van negen punten. Daar mogen de Veghelaren nog 14 wedstrijden over doen. Het zijn maar cijfers op vergelijkingen met vorige jaren, dus (we horen het u zeggen) wat zeggen deze cijfers. Normaal gesproken komt Blauw Geel'38 hoger uit of er moet een mega dip komen, maar daar gelooft de meest kritische supporter niet in.

Blessures
Deze week kwam de club eindelijk naar buiten met team gegevens voor volgend seizoen. De mail gaf aan dat de meeste spelers hun ja-woord aan de Veghelse club hebben gegeven. Het frame van het team blijft dus in takt.  Sten van Vessem keert na tien jaar terug naar zijn roots bij Sint Michielsgestel en reserve doelman Michiel Merks is de bank zat en wil na twee jaar weer een basisplek elders. Emiel van der Sanden twijfelt nog over zijn toekomst. De volbloed Blauwgeler wil graag nog voetbalen, maar weet dat dit in de derde divisie niet altijd mogelijk is al schikt hij in zijn rol momenteel. Een overstap met vriend Youri Vissers naar Erp, de club waar zijn vader Tiny jaren speelde en de roots van moeder Elly liggen, zou een optie kunnen zijn.Serkan Ordu (L) tijdens een oefenduel met Gemert

Ossenaar
Serkan Ordu trainde deze week vol mee met de selectie. Speelde zeven weken niet nadat hij in het oefenduel met O.S.S.'20 zijn enkel verzwikte. Zondag speelt hij met de reserves mee die thuisspelen tegen UDI'19-2. Ordu ontpopte zich als een prima speler bij de Veghelaren met scorend vermogen. Een box-to-box speler in het team van trainer Niels van Casteren. De Ossenaar zelf zegt dat hij nog in een onderhandelingsfase zit met de Veghelse club en hij het bijzonder goed naar zin heeft bij de Veghelse Derde Divisionist, Van Casteren denkt dat hij de club gaat verlaten omdat hij niet akkoord ging met het voorstel van de club. In de geluidsfile gaat de trainer in op de samenstelling van team voor komend seizoen.Mustafa Guler (L) in duel met Jordie van der Laan van JVC Cuijk (Foto Peter Kuijpers)

Basisplek
Mustafa Guler heeft zijn twijfels. De man in vorm momenteel vreest dat hij geen vaste basisplek kan veroveren in de nieuwe samenstelling. Guler denk wellicht met afgrijzen terug aan september toen hij zelfs op de tribune plaats moest nemen. Tressor Shema heeft ook zijn twijfels. De rappe Udenaar moest het tot nu toe doen met invalbeurten en een sporadische basisplek. Van Mark Westerlaken, we zouden hem bijna vergeten, is niets bekend. Zijn verblijf bij Blauw Geel'38 heeft voor beiden weinig plezier gebracht door zijn steeds maar zijn de kop opstekende blessures. De aanstaande fysiotherapeut baalt daar zelf behoorlijk van, maar het overkomt hem nu eenmaal. Of hij er nog een jaar Blauw Geel'38 aan vast knoopt is twijfelachtig.  Trainer Daniel Nijhof van HSC'21

Voorspellingen
Blauw Geel'38 trainde donderdagavond met een volledige groep. Serkan Ordu, Coen van Zutven en Lukas Borato sluiten zondag aan bij het tweede team. Blauw Geel'38 vertrekt dan naar het Twentse Haaksbergen. De ploeg kent wisselende resultaten waar maar moeilijk voorspellingen op los te laten zijn. Feit is wel dat dit fenomeen wel over de meeste ploegen in de Derde Divisie hangt.  Zondag fluit scheidsrechter Akkerman op Sportpark Groot Scholtenhagen om 14.30 uur voor het begin.

Gesprek met Niels van Casteren met Peter Kuijpers na afloop van de donderdag-training


Beluister hier het fragment

Programma Derde Divisie komende zondag:
HSC´21-Blauw Geel´38/Jumbo
EVV-De Meern
ADO´20-OFC
Quick-Be Quick 1887
OJC Rosmalen-Westlandia
Dongen -JVC Cuijk
Jong De Graafschap -UNA
Jong Vitesse-Hercules
Quick´20-HBS

Stand Derde Divisie Zondag
1.UNA 20-45
2.Jong Vitesse 21-43
3.Quick 20-39
4.ADO'20 21-37
5.JVC Cuijk 20-34
6.OFC 21-34
7.OJC Rosmalen 20-32
8.Dongen 20-32
9.Blauw Geel'38/Jumbo 20-31
10.Hercules 20-26
11.EVV 21-24
12.HSC'21 21-23
13.Westlandia 20-21
14.Jong De Graafschap 21-20
15.De Meern 21-19
16.HBS 20-18
17.Quick'20 20-16
18.Be Quick1887 20-15

Meer berichten