5E: Triomftocht Montagnards duurt voort

Voetbal 210 keer gelezen

Het Bergense Montagnards blijft aan de winnende hand.  De koploper uit de vijfde klasse E wisten voor de negende keer op rij te winnen. Donderdagavond werd buurman HRC'27 uit Afferden met de kleinst mogelijke cijfers verslagen.

Montagnards-HRC'27 1-0
Motagnards, De ploeg van trainer Gé de Renett verloor op 5 november voor het laatst.  Sindsdien werd alleen nog gelijkgespeeld tegen Sambeek.  De overige wedstrijden werden gewonnen.
Matchwinner in de wedstrijd tegen HRC'27 werd Toby Cober die in de 39e minuut,  met hulp van de Afferdense doelman, van afstand raak  schoot. De Bergenaren verzuimden na de pauze de strijd te beslissen. HRC'27 dat zo nu en dan gevaarlijk werd bleef zo uitzicht houden op een gelijkspel. Montagnards bracht de voorsprong over het eindsignaal en verstevigde de koppositie. Bovendien hebben de Bergenaren in de tweede en derde periode goede papieren.  "Het begint er goed uit te zien maar niets is zeker in deze klasse waar iedereen van elkaar kan winnen", bleef elftalleider Joep Kleeven nuchter.

Sambeek-America 2-2
Middenmoter Sambeek bewees koploper Montagnards een goede dienst. De Brabanders hielden kanshebber voor een prijs America op 2-2.  Daar zag het halverwege op D'n Urling niet naar uit.  America leidde met 0-2. Na de pauze was Sambeek de bovenliggende ploeg.  Martijn Peters bezorgde Sambeek met twee mooie velddoelpunten (70e en 80e minuut) een punt.

VV Holthees-Merselo 1-2
De Boxmeerse-Venrayse derby tegen Merselo bracht thuisclub Holthees-Smakt een kleine nederlaag. De bezoekers voetbalden beter maar de gastheren verzuimden na de openingstreffer van Boy Leiswal de 2-0 te scoren. Nico Cox miste een uitgelezen scoringskans.  Merselo benutte de kansen wel en ging met de zege aan de haal. 'We verloren terecht. We knokten ervoor maar dat was niet genoeg", aldus trainer John Klaassens.