Hapse Boys - Boekel Sport. (Foto: John van Deursen)
Hapse Boys - Boekel Sport. (Foto: John van Deursen)

3D: Hapse Boys en Stormvogels'28 komen weer tekort

Voetbal 2.306 keer gelezen

In klasse 3D leden de rode lantaarndrager en nummer dertien (respectievelijk Hapse Boys en Stormvogels'28)  3-1 nederlagen. Stormvogels'28 was in Geffen niet opgewassen tegen Nooit Gedacht, Hapse Boys leed thuis een nederlaag tegen Boekel Sport.

Hapse Boys - Boekel Sport 1-3
Voor hekkensluiter Hapse Boys wordt de competitie eentonig. "Het was weer hetzelfde liedje als in de overige wedstrijden", mijmert trainer Johan Vullings. "De eerste minuten waren voor Boekel dat wat meer druk opbouwde. Vervolgens namen wij het over en produceerden een aantal grote kansen om de score te openen, waardoor we met rust al een ruime voorsprong hadden kunnen en moeten pakken." Op De Berckte bleef het echter 0-0. Na rust was het spelbeeld vergelijkbaar. In de 59e minuut scoorde Niek Schuijers van net buiten de zestien na een afvallende bal: 0-1. In de tegenstoot kwamen de Boys via Sjuul Roelofs op 1-1. Boekel kwam door een 'lucky' op 1-2. Een van richting veranderde bal belandde voor de voeten van Damon van der Zanden, die scoorde. Gastheer Hapse Boys had kansen op de gelijkmaker maar deze werden niet verzilverd. Boekel Sport was wat dat betreft effectiever en de gasten liepen kort voor tijd uit naar 1-3. "Dit was weer een wedstrijd dus waar we de beste kansen kregen en ook dus ook gewoon hadden moeten winnen", aldus Vullings, "Zondag tegen Berghem Sport weer een nieuwe kans. Even kijken hoe we ons spel dan kunnen omzetten voor een beter resultaat."

'Zeer belangrijk'
Boekel Sport-trainer John Elbers noemt het een zeer belangrijke overwinning kijken naar de ranglijst. "Door het dramatische veld was goed voetbal niet mogelijk. Er werden automatisch veel lange ballen gespeeld. Maar door deze winst doen we goede zaken."

Nooit Gedacht - Stormvogels'28  3-1
Het geplaagde Stormvogels'28 liet in Geffen bij vlagen aardig spel zien. De Siebengewalders namen zowaar de leiding. Het was Ingo Custers die als zo vaak dit seizoen die treffer voor zijn rekening nam. De ploeg van Roy de Haan slaagde er niet in die voorsprong vast te houden. "Jammer dat we opnieuw verloren maar tegen Nooit Gedacht is dat geen schande.  Zij hebben een goeie ploeg", vond trainer De Haan. Stormvogels'28 heeft nog acht wedstrijden om zich te handhaven. "We zullen de komende acht duels als team minimaal het maximale moeten geven om het hoofd boven water te houden. Niet uit elkaar vallen, elkaar steunen maar ook zeker corrigeren. Door het wegvallen van een aantal sterkhouders mogen we wellicht wat kwaliteit missen, dit moeten we compenseren met een enorme wedstrijdmentaliteit."

Titelkandidaat
Nooit Gedacht doet door de winst mee om het kampioenschap in 3D. Trainer Wolf Wannet: "Het was een wedstrijd waarin wij de bovenliggende partij waren en die we terecht hebben gewonnen. We hadden het alleen sneller af moeten maken, we misten erg veel kansen."

Derde klasse D: 
-Nooit Gedacht - Stormvogels'28 3-1
-Hapse Boys - Boekel Sport 1-3

1. Volkel 19-34
2. DAW 19-33
3. Sparta'25 18-31
4. Olympia 19-30
5. Nooit Gedacht 17-28
6. Excellent 18-25
7. Berghem Sport 18-25
8. Vianen Vooruit 17-24
9. Handel 17-24
10. Boekel Sport 17-22
11. Vitesse'08 18-19
12. Nijnsel/TVE 18-18
13. Stormvogels'28 18-14
14. Hapse Boys 17-12

Programma zondag
Nooit Gedacht-Vianen Vooruit
Olympia'18-Stormvogels'28
Handel-Nijnsel/TVE
Boekel Sport-Volkel
DAW-Vitesse'08
Hapse Boys-Berghem Sport
Sparta'25-Excellent

Hapse Boys - Boekel Sport. (Foto: John van Deursen)
Afbeelding
Hapse Boys - Boekel Sport. (Foto: John van Deursen)
Hapse Boys - Boekel Sport. (Foto: John van Deursen)
Hapse Boys - Boekel Sport. (Foto: John van Deursen)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant