Constantia - Juliana Mill. (Foto: Jeff Meijs)

4G: Juliana Mill koploper in knotsgekke klasse met meerdere titelkandidaten

Voetbal 2.371 keer gelezen

Wat is de vierde klasse G toch een leuke competitie! Constantia verloor gisteravond verrassend met 0-2 van Juliana Mill (doelpunten Roel Janssen en Tom Heerbaart) en is de nieuwe koploper in 4G. Alweer een nieuwe koploper dus, al heeft Constantia met een duel in te halen wel twee verliespunten minder. Door de verrassende winst mogen we stellen dat er in 4G nog acht (!) titelkandidaten zijn.

Komende zondag is het Constantia tegen Heijen. Laatstgenoemde ploeg wist onlangs al te stunten tegen Constantia en hield gisteren SDDL op 0-0. Geen uitgemaakte zaak dus dat Constantia de drie punten gaat pakken.

SES - Herpinia 3-0
Herpinia miste gisteren topscorer Jelco Danen, aanvoerder Luc van Zuylen en linksback Tom van Zuylen. Cruciale spelers en dat wordt gevoeld in Herpen. Al na vijf minuten was het raak op bezoek bij SES. Een steekpass van Jari Lukassen door het midden bereikte Gijs Bens, die vervolgens Jasper Nooijen een niet te missen kans bood: 1-0. SES verdubbelde de marge na een half uur. Een pass door het midden werd slecht beoordeeld door de Herpense defensie, waardoor Melvin van de Elzen de vrije doortocht kreeg. Oog in oog met de doelman faalde hij niet. Via de twee binnenkanten van de paal hobbelde de bal over de doellijn. Het spel in de tweede helft was niet goed en de toeschouwers zagen nog één treffer. Wederom Van de Elzen was het die er een goal inprikte. "SES was voetballend niet beter, maar benutte wel de kansen", aldus Herpinia-trainer Frank Kusters. Zowel SES als Herpinia blijven kans maken op de titel. Zondag is het SES - Achates en de topper tussen Ulysses en Herpinia.

Milsbeek - Achates 1-0
Achates speelde voor de pauze te slap en liep een niet onverdiende 1-0 achterstand aan. Nick Derksen was het die in de 23ste minuut een voorzet binnen kopte. In de stand kwam geen verandering meer. In de tweede helft was het Achates dat op kwam stomen en ook kansen kreeg. Giel Loeffen, Paul Toonen en Jeroey Lekatompessy lieten goede mogelijkheden liggen. Tien minuten voor tijd liet Jean-Paul ten Haaf een grote kans liggen. Aan de andere kant loerde Milsbeek op de counter. Zo was Freek Kerkhof dichtbij de 2-0. De grootste kans was vlak voor tijd voor Jorai Matulessy, maar de paal voorkwam de gelijkmaker.

Kijk zondag voor een overzicht van de dan gespeelde wedstrijden op deze website.