VIOS'38 verloor van Gassel. (Foto: Jeff Meijs)

5G: Gassel wint topper, knappe winst WHV, gifbeker De Willy's is emmer geworden

Voetbal 1.671 keer gelezen

VIOS'38 kan het kampioenschap in de vijfde klasse G definitief vergeten. Dankzij de 1-4 nederlaag tegen Gassel is die ploeg de enige 'concurrent' van de soevereine koploper Estria. De Beugenaren kwamen op 1-0, maar via Niels Paters (drie) en Cas van Houtum eindigde het duel in 1-4.

Estria had weinig moeite met Ruwaard. De zwaar gehavende Osse formatie deed in de eerste helft nog aardig mee, maar kwam op 1-0 achter door een vrije trap. Direct na rust sloeg de thuisploeg toe. Binnen 10 minuten was het 3-0. Ruwaard kwam door een strafschop op 3-1, maar uiteindelijk werd het 5-1. "Ze scoorden de laatste goals omdat ik gebruik moest maken van spelers van lagere teams en die jongens hadden de pijp leeg. De inzet was in ieder geval 100 procent beter dan afgelopen zondag", aldus Ruwaard-trainer Ger Romeijnders.

Toxandria - WHV 0-2
Whv heeft tegen subtopper Toxandria een knappe zege geboekt. De 0-1 viel na 20 minuten toen Jurien van de Rakt goed een bal onderschepte en zijn tweelingbroer Yorick van de Rakt diep stuurde. De pijlsnelle aanvaller ging er vandoor en schoot diagonaal raak. Hierna werd het een zeer fysieke wedstrijd van beide kanten en hadden de bezoekers het betere van het spel. In de tweede helft leek WHV de score uit te breiden maar een mooie sleepbeweging van Roel Lunenburg en dito schot belandde op de paal. De Loosbroekse supporters moesten tot de absolute slotfase wachten tot de wedstrijd beslist werd. Een scherpe corner werd door spits Thijs Lunenburg diagonaal binnen gekopt: 0-2.

De Willy's - GVV'57 1-2
De Willy's verloor met 1-2 van GVV'57 en kende een zeer ongelukkige avond. De bezoekers wonnen namelijk dankzij twee eigen goals bij de thuisploeg. "De gikbeker is volgens mij een emmer", was het veelzeggende commentaar van De Willy's-trainer Jeroen Denissen. "Een zuur verlies en wederom aan het einde van de wedstrijd."