Blauw Geel'38/Jumbo verliest in matige pot voetbal van OFC

Voetbal 1.250 keer gelezen

VEGHEL | OFC uit Oostzaan won in Veghel met dezelfde cijfers als destijds Blauw Geel'38 dat deed in de uitwedstrijd: 1-0. Het doelpunt viel een paar minuten voor rust indirect uit een hoekschop. Blauw Geel'38 kreeg nog kansen, maar die waren niet aan de Veghelaren besteed.

Het was wel puzzelen voor trainer Niels van Casteren. Maar liefst drie basisspelers kon hij wegschrappen uit de opstelling. Mark Dobbelsteen en Alexander Mols beiden geblesseerd waar Edwin Huibers geschorst eveneens niet aan spelen kwam. Toen na een half uur spelen Danny Verbakel nog eens geblesseerd uitviel werd de spoeling dun. De vervanger van Verbakel werd logischerwijs Emiel van der Sanden. Blauw Geel'38 nam het initiatief in de wedstrijd tot de gasten uit Oostzaan het na 25 minuten overnamen. OFC mocht niet klagen dat een handsbal in het Oostzaans strafschopgebied door de scheidsrechter werd gemist. Kansen aan beiden zijden, maar die van OFC waren talrijker. In de 42e minuut keerde Zaari fabuleus een schot van OFC, maar uit de hoekschop die volgde viel toch de 0-1.

Mindere tijden
Na rust trokken de teams gelijk op. Een grote mogelijkheid was er voor Joey Hellstern die in de 61e minuut in riante positie die niet wist te verzilveren. Maar OFC bleef een grote handenbinder en kwam een paar maal dicht bij de 0-2, maar die viel niet. De beste kans op de 1-1 was er voor Mustafa Guller na een perfectie aanval, maar tot zijn ontsteltenis schoot de Veghelaar ver naast. In 80e minuut kwam JO 19 speler Martijn van Kessel nog in het veld. Van Kessel kreeg amper bij zijn eerste balcontact geel wegens ruw spel. Met nog een mogelijkheid voor Van der Sanden kwam het einde van de wedstrijd en was het verlies een feit. Het zijn wat mindere tijden voor de Veghelaren die met het komen van de blessures en schorsingen deze competitie als de bekende nachtkaars uit zien gaan. Zondag volgt een lange reis naar Groningen waar Be Quick 1887 vecht voor klassenbehoud.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Yoeri Visser, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten van Vessem, Sjaak Egmond, Sander Egmond, Mustafa Guller, Serkan Ordu, Danny Verbakel (27. Emiel van der Sanden) en Joey Hellstern (80. Martijn van Kessel)