DAW verloor van Vitesse'08. (Foto: Ingrid Willems)
video

3D: Volkel aan kop dankzij prachtgoals, dure nederlagen DAW en Nooit Gedacht, Olympia'18 haalt hard uit

Voetbal 5.284 keer gelezen

DAW is het even kwijt en verloor voor de tweede keer op rij. Het gat met koploper Volkel is inmiddels opgelopen tot vier punten, al is er met nog zes wedstrijden veel mogelijk. Ook Sparta'25 en Olympia'18 doen nog volop mee om het kampioenschap in 3D, terwijl Nooit Gedacht dure punten liet liggen.

DAW - Vitesse'08 1-2
Vitesse'08 boekte in Schaijk een verdiende overwinning op DAW. "Misschien wel de meest verdiende van het seizoen", meende trainer Fabian Krebbers, die Vitesse'08 vooral voor de pauze zag domineren. Uit een strafschop brak Vitessenaar Niek Hendriks de score open. Thymo Zeelen maakte er na de pauze met een prima actie 0-2 van. Nadat DAW uit een vrije trap van Freek van Boekel terugkwam tot 1-2, werd het spannender. "De druk nam toe maar in gevaar kwamen we niet", aldus Krebbers, die B-junior Daan Rutten liet debuteren. DAW-trainer Rob van der Ven baalde na afloop. "We hebben na de 1-2 tot de laatste minuut aangedrongen, maar we wisten de gelijkmaker niet te maken. De jongens hebben keihard geknokt, maar het is helaas niet beloond. De spelers kan ik niets verwijten. Op dit moment is het gewoon onvoldoende om mee te doen met de bovenste plaatsen. Zo eerlijk moet je zijn."

Olympia'18 - Stormvogels'28 6-1
In Boxmeer werd eindelijk weer eens het zoet van een overwinning geproefd. Runner-up Olympia´18 trof in het geplaagde Stormvogels´28 een prima tegenstander om het geschonden blazoen op te poetsen. Op sportpark Pelzer werd het 6-1 voor de Boxmerenaren. Olympia'18 beleefde een pikstart. Na 12 seconden lag de bal al in het Siebengewaldse doel waar keeperstrainer Daan de Bruin de invaller was. Douwe Zwaan opende de score. Na twaalf minuten was de voorsprong opgelopen naar 3-0. Jordi Toonen en weer Douwe Zwaan scoorden. Met zijn tweede tilde Toonen de voorsprong naar 4-0. Uit een corner scoorde Lloyd Kooijman tegen. A-junior Tijmen Philips was voor het eerst trefzeker in de Boxmeerse hoofdmacht. Met zijn derde schoot Douwe Zwaan het halve dozijn treffers vol. "We hebben recht gezet wat we de laatste weken verzuimd hebben', sprak winnend coach Wil Beijer, die meeleefde met Stormvogels."Zij hebben een goede ploeg maar ook erg veel blessureleed. Dat is jammer." Beijers woorden waren een schrale troost voor Roy de Haan (Stormvogels). "We gaven vandaag vijf van de zes doelpunten weg. Ik wil er niet over bezig blijven maar we hebben ontzettend veel blessureleed. Ingo Custers viel na 25 minuten vermoeid uit. We hadden al de keeperstrainer onder de lat staan en Tom Hubbers speelde na drie jaar weer eens in het eerste team. Zondag moeten we tegen Hapse Boys. Dan moeten we er staan. Als we ons willen handhaven zullen we van Haps moeten winnen."

Olympia'18 haalde uit tegen Stormvogels'28. (Foto's: Jeff Meijs)

Boekel Sport - Volkel 1-2
Het was de middag van de mooie doelpunten van Volkel. De eerste was een schot van Robin van Cuijk dat via de onderkant van de lat binnenvloog. De tweede van Stijn van Cuijk was een prachtige vrije trap (zie filmpje). Boekel Sport kwam een kwartier voor tijd dankzij een inschattingsfout bij Volkel nog wel op 1-2, maar dichterbij kwam het niet meer. "Ze zijn op die goal na niet gevaarlijk geweest", zegt Volkel-trainer Tom van Dalen. "Wij kregen de kansen om op 1-3 te koen. Een terechte overwinning." John Elbers, coach van Boekel Sport. "We hebben tot het laatst gestreden voor een eventueel gelijkspel, maar het harde werken werd niet beloond. Volkel was sterker dan ons."

Hapse Boys - Berghem Sport 2-3
Voor Hapse Boys waren de druiven weer zuur. In de thuiswedstrijd tegen Berghem Sport verzuimden de Hapsenaren de kansen te benutten. Zoals in de eerste minuut toen Tom Meijer van dichtbij een uitgelezen kans miste. Van de kansenmisserij profiteerden de bezoekers. Donny van Herpen opende de score. Binnen een minuut hadden de Boys een antwoord. Job Kemperman kopte de gelijkmaker binnen na een vrije trap van Emile Jans. Tegen het rustsignaal leverde die samenwerking de tweede Hapse treffer op: 2-1. Na de pauze was Berghem Sport de bovenliggende ploeg. Bram Kappen bracht de score in balans. Joep Wintjes bezorgde Berghem Sport de volle winst. Trainer Johan Vullings baalde. "We lieten het scorend weer afweten, want hoewel Berghem een goede ploeg heeft, lager er vandaag kansen voor ons. Een puntendeling was mijns inziens terecht geweest." Trainer Dennis Kroes vond dat zijn ploeg de drie punten verdiende. "Het was op basis van de tweede helft een verdiende overwinning."

(Foto: Jo van Herpen)

Nooit Gedacht - Vianen Vooruit 0-1
Jim Bögels bezorgde Vianen Vooruit op bezoek bij Vianen Vooruit drie punten: 0-1. Trainer Niels Voet van de winnende formatie: "Na een gelijkopgaande eerste helft, speelde Nooit Gedacht na rust opportunistisch. We hebben als team hebben we hard gewerkt. Het zat nu een keer mee." Zijn collega Wolf Wannet: "De nederlaag was onnodig. We speelden zeker niet goed, maar kregen wel zeven goede kansen. Vianen Vooruit maar één en die was raak. Al met al hebben we het dus niet goed genoeg gedaan vandaag."

Sparta'25 - Excellent 4-2
Sparta'25 is een serieuze kandidaat voor het kampioenschap. Ondanks goals van Timo Cornelissen en Frans Cuppers wist Excellent geen goed resultaat neer te zetten in Beek en Donk: 4-2.