5G: Montagnards blijft aan kop

Voetbal 245 keer gelezen

De zegereeks van het Bergense Montagnards duurt voort. De ploeg van trainer Gé de Renett zette SVOC'01 uit Oirlo/Castenraij met 3-1 opzij en dat betekende de tiende overwinning in successie.

Montagnards-SVOC'01 3-1
Tegen de laagvlieger kwamen de geelblauwen niet in gevaar. Teun Jacobs bezorgde Montagnards een vroege voorsprong toen hij van 5 minuten doel trof. Met doelpunten in de 59e minuut (Jens Jennissen, strafschop), en 80e minuut Rob Roosenboom liep Montagnards uit naar 3-0. De bezoekers redden de eer in de 87e minuut.
De Bergenaren slordig in de afwerking en hielpen veel kansen om zeep. "Teveel", vond leider Joep Kleeven, "Er komen momenten dat we efficiënter met onze kansen moeten omspringen. We staan op kop maar er wachten nog dubbele ontmoetingen tegen onze concurrenten Merselo en America. Op de slotdag krijgen we BVV'27 nog thuis. Geen gemakkelijk programma dus."

Holthees-Smakt – Sporting S.T. 6-0
Een collectief ijzersterk Holthees-Smakt kreeg na de 6-0 overwinning op Sporting S.T.  een opendoekje van trainer John Klaassens. "Ik heb mijn mannen een applaus gegeven voor de teamprestatie, want die was uitstekend. 'Chapeau' heb ik gezegd."
Op De Halt hielp Robin van Es de thuisclub na 35 minuten aan de voorsprong.  Het duurde vervolgens voordat de gasten, met ex-VVV Venlo-keeper Gert Custers tussen de palen op de knieën kreeg. Stef Janssen (20, Kay Wijenberg en Ser van Es schoten het halve dozijn vol.

HRC'27-BVV'27 1-2
In de titelstrijd is het Afferdense HRC'27 het spoor bijster geraakt. De ploeg van trainer Rob Ernst, leidde lange tijd de dans in 5G.  De Afferdenaren leden echter vier nederlagen op rij.  Zondag ging BVV'27 op de Alverman met de winst aan de haal. Na een 0-1 ruststand bezorgde Bart Boumans HRC een terechte gelijkmaker.  HRC'27 dat vanaf dat moment de wedstrijd overnam beet in de slotminuut in het stof. Een verdediger schermde zijn gezicht af maar kreeg de bal tegen zijn handen. De bal ging op de stip en de gasten benutten de strafschop dankbaar: 1-2.

SVS – SV United 3-1
SVS uit Stevensbeek heeft voorlaatste plaats verlaten en is na zondag elfde in 5E.  De 3-1 overwinning op SV United was de derde in vier duels. Trainer Giovanni Venezia heeft na een moeilijke start zijn ploeg op de rails. "Het is een kwestie van vertrouwen. Dat hebben mijn jongens langzaam herwonnen. Het grote mankement is het scorende vermogen en het gebrek aan een vaste keeper", zegt de Tegelse trainer.
Tegen United uit Wanssum/Meerlo liep de Stevensbeekse trein prima. Harm Franssen (strafschop), Bibi Biermans en Ryan Kemeling namen doelpunten voor hun rekening.

SV Lottum – Sambeek 2-2
Sambeek snoepte subtopper SV Lottum twee punten af. De ploeg van trainer Stef van Asten nam in het Rozendorp brutaal de leiding via Ruben op 't Veld (27e) en Martijn Peters (31e). De voorsprong was gezien de veldverhoudingen terecht. De Sambekenaren lieten de kans op 1-3 liggen. Na rust kwam Sambeek in de verdrukking. Door goed verdedigen en sterk keeperswerk van Teun Bloemen kwam Lottum niet verder dan 2-2, en nam Sambeek een punt mee naar huis.