Astrantia won van VCO. (Foto: Marieke Lemmen)

5G: De Zwaluw haalt uit tegen Odiliapeel, geen doelpunten bij topper

Voetbal 1.623 keer gelezen

Of het nog spannend gaat worden in de vijfde klasse G? Nee, dat niet, maar feit is wel dat Estria vandaag twee punten liet liggen in de topper tegen VIOS'38: 0-0. "Al kregen we kansen genoeg", liet trainer Ivo Rossen weten. Gassel won met 3-0 van SC St. Hubert. De stand was al met rust bereikt. Doelpunten kwamen op naam van Roel Strik, Ramon van der Venne en Joris van Bommel.

SCV'58 - Toxandria 3-5
Toxandria kwam twee keer op achterstand tegen SCV'58, maar Rens de Wit zorgde twee keer voor de gelijkmaker. Het was Twan Dekkers die de wedstrijd besliste in het voordeel van 'Tox'. In de slotfase maakte Roel Bongers er nog 2-5 van, waarna ook de Velpenaren nog scoorden.

Odiliapeel - De Zwaluw 0-5
De Zwaluw haalde hard uit bij Odiliapeel. Na 45 minuten stond het pas 0-1 door een mooi doelpunt van Merijn Elbers. In de tweede helft ging het hard. Boyd van Sambeek, Willem van Haren (twee) en Luuk Jansen maakten er 0-5 van.

Ruwaard - De Willy's 1-4
De Willy's boekte een eenvoudige 1-4 overwinning op Ruwaard. Met rust stond het 0-2 dankzij Bart Derks en Math van de Straaten. Stein Jacops en Sjors Janssen breidden de stand uit naar 0-4, waarna de eretreffer van Brian Heurkens een feit was. De Willy's-trainer Jeroen Denissen: "Een lekkere overwinning en dat werd tijd. Dit geeft vertrouwen aan de groep."

Astrantia - VCO 2-1
Met debutant John van Hal op goal hielden Astrantia en VCO elkaar gedurende de eerste helft grotendeels in balans. Ondanks een licht veldoverwicht voor Astrantia, maar zonder grote kansen, gingen beide ploegen met 0-0 richting de thee. Niet lang na rust was het Thijn Fransman die een voorzet van Tim Sengers met een bekeken kopbal promoveerde tot doelpunt; 1-0. Na een aantal goede mogelijkheden voor Astrantia, was het Rick Simons die zijn invalbeurt bekroonde met een mooi afstandsschot: 2-0. De aansluitingstreffer vlak voor tijd, een kopbal uit een goede voorzet, kwam voor VCO te laat: 2-1.

GVV'57 - WHV 1-1
In de eerste twintig minuten was WHV de betere ploeg met enkele goede kansen voor Yorrick van de Rakt en Thijs en Roel Lunenburg. De Loosbroekse supporters moesten tot de twintigste minuut wachten op een doelpunt van WHV. Een uitstekende aanval over links van Van de Rakt werd door Thijs Lunenburg doorgekopt op broer Roel: 0-1. Na dit doelpunt werd nog een keer de lat geraakt, maar daarna kwam GVV'57 met veel inzet beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. In de 40ste minuut werd het toch 1-1 door de spits van de Gravenaren die wist te profiteren van onachtzaamheid achterin bij WHV. Met deze stand werd de rust bereikt. In de tweede helft was de thuisploeg dicht bij de 2-1. In het laatste kwartier waren er kansen over en weer, zoals een mogelijkheid voor Roel Lunenburg namens de bezoekers. Het bleef bij 1-1.