Vreugde om een treffer bij Rhode. Zondag weer?
Vreugde om een treffer bij Rhode. Zondag weer? Foto: Peter Kuijpers

2H: Rhode mogelijk zondag kampioen, degradatiekraker Erp versus Venhorst

Voetbal 2.057 keer gelezen

Het zou zo mooi zijn voor Rhode als het zelf van WSC zou winnen en EVVC zou verliezen bij Volharding. Dat scenario is meer dan mogelijk komende zondag. Erp kruist de degens met Venhorst. Beiden proberen zich vrij van degradatie en/of nacompetitie te spelen. Er is dit seizoen maar één degradant en die rol is voorlopig bestemd voor Margriet, maar het zijn na zondag nog vijf of zes wedstrijden, we horen het u zeggen. Periode-3 gaat over negen wedstrijden en daarvan zijn er pas vier gespeeld dus nog erg vers. We zetten deze week de trainers maar eens in de spotlights.

Door: Peter Kuijpers

Een blik op de standenlijst van 2H ziet dat niet alle gespeelde wedstrijden gelijk zijn. Toch is er deze week geen donderdags programma voor deze klasse. Rhode kan zondag misschien wel de kampioenskar naar buiten trekken. Het is geen kwestie wie kampioen gaat worden, maar meer wanneer. Het punten verschil met EVVC is zestien punten. Mocht Rhode winnen van WSC en EVVC verliezen bij Volharding is het kampioenschap een feit. Het gunstige voor Rhode is dat EVVC het geloof wel verloren heeft in een kampioenschap. Ze zullen het natuurlijk nooit toegeven, maar de nuchtere Vinkelse getrouwen weten wel beter. Voor EVVC alleen belangrijk om zo hoog mogelijk te eindigen voor overname van periode-1 van aanstaande kampioen Rhode.



Theo van Lieshout en zijn assistent Bas van der Velden

Trainer Sjoerd van der Coelen van Volharding: "Wij zijn niet bezig met het feit dat we een bijdrage kunnen leveren aan Rhode om kampioen te worden. We willen de lijn doortrekken en thuis weer drie punten pakken. Echter EVVC is een lastige ploeg, veel strijd en fysieke kracht maar ook sterke individuele spelers zoals Erwin van den Boom. Vanavond weer lekker trainen en kijken wie er allemaal fit zijn! Nog twee thuiswedstrijden voor mij als trainer van Volharding, dus hopelijk een extra motivatie voor de spelers" ,aldus de oefenmeester van voetbalclub Volharding de tegenstander van EVVC zondag.



Trainer Sjoerd van der Coelen van Volharding (Foto's Peter Kuijpers)



Trainer Stephan Hesemans van EVVC

Knallen de kurken
EVVC trainer Stephan Hesemans: "Zondag uit naar volharding. Wij gaan voor de nacompetitie. De laatste wedstrijden zijn bij ons qua spel wat minder, het scoren verloopt daardoor ook wat moeizamer." Tegen WSC was het spel na rust zeker het aanzien waard. "Inderdaad de tweede helft tegen WSC liep het weer beter qua spel, helaas bleven de doelpunten nog uit. Zondag hebben we weer een nieuwe kans omdat te verbeteren in Vierlingsbeek." Theo van Lieshout, trainer van Rhode, weet wat er mogelijk is zondag: "We proberen de wedstrijd tegen WSC hetzelfde te benaderen als alle andere competitiewedstrijden, het allerbelangrijkste is dat we ons focussen op onze wedstrijd omdat je dat zelf in de hand hebt. Op de resultaten van andere velden heb je toch geen invloed en die worden pas interessant als we zelf winnen." Mocht dat gebeuren en EVVC struikelt bij Volharding knallen de kurken: "Natuurlijk, Indien het zover is zal er een groot feest losbarsten wat we dan ook zeker verdiend hebben." Om 14.30 uur wordt er zondag in Sint Oedenrode en Vierlingsbeek afgetrapt.



Nagelbijten voor trainer Joos Janssen zondag in Erp wellicht (Foto Peter Kuijpers)

Erp – Venhorst
Voor deze twee teams opnieuw een finale. De rechtstreekse degradant zal moeten komen uit vier ploegen: Venhorst, Erp, TGG, en Margriet. De twee laatsten staan er wel heel beroert voor. Toegegeven dat er in zeven wedstrijden nog alles mogelijk is. Opvallend is hier dat de vooraf getipte kampioenskandidaat BVV uit Den Bosch lelijk is afgezakt en met de voeten nat net boven het gevaren driehoekje staat. De wedstrijd zondag op Den Uil is een regelrecht degradatieduel. Venhorst meer een ploeg voor de omschakeling  met de snelle spitsen Tom van de Boogaard en Thijs van Sleeuwen waar Erp best een aardig potje voetbal tegenover kan stellen. Vooral het fysieke en flink wat lengte voorin is een pré voor de Erpenaren. Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Caluwe voor aanvang.


Emplina – Margriet
Margriet heeft het zwaar momenteel. Trainer Mark Strik zal zich zijn eerste jaar als trainer van de hoofdmacht op De Amstelhoef zeker anders hebben voorgesteld. De club leeft als nooit te voren. Wekelijks krijgen namen door hier op de redactie van nieuwe spelers die naar Margriet komen het komende seizoen. Deze week werd bekend dat Bas Bressers, Ramon Verbiesen,Mounir Al Mansouri,Dannie Aragon en Rick van Rodijnen ook komend seizoen voor de geel-zwarten uit zullen komen. Keeper Dilan Heurkens komt van O.S.S.'20 het keepers vacuüm invullen na het stoppen van Dennis van Ballegooy. Leuke dingen, maar veel getrouwen en zeker de leiding vragen zich ongetwijfeld af in welke klasse dit komend seizoen zal zijn? Zondag een wedstrijd met belangen voor beiden. Emplina staat goed in periode-3 en zal ongetwijfeld die prijs proberen te pakken. Margriet mag een dreigend sportief onheil zien te voorkomen aan de glinsterende Maas in Empel. Scheidsrechter Jordy de Goeij uit Oss fluit hier om 14.30 uur voor aanvang.


Marc van de Ven scheidende trainer van voetbalclub Heeswijk

Heeswijk – SSS'18
De Balledonkers behaalde uit de laatste drie wedstrijden de volle winst. Er schuilt nog gevaar, maar er kan iets ruimer adem gehaald worden. Dat dit vaak met hard werken en inzet gepaard ging daarvoor zal niemand zich schamen in Heeswijk. Het team van de scheidende trainer Marc van de Ven kan best aardig voetballen, maar als de mouwen opgestroopt moeten worden is het team daar niet vies van. Zondag komt SSS'18 uit Overloon. Jongens van de gestampte pot met veel lengte in het team. Het elftal van trainer Ruud Vermeer heeft laten zien aardig te kunnen voetballen en bewezen dat zondag nog met de winst bij Emplina. Inzet is hier zondag voor beiden de stand in periode-3 en voor SSS'18 bovendien om zo hoog mogelijk te eindigen om periode-1 van aanstaande kampioen Rhode over te nemen. De Overloners hebben hier EVVC als grootste concurrentie. Voor Heeswijk belangrijk nog wat puntjes bijeen te schrapen om eind mei lekker onder het finishdoek door te fietsen. Scheidsrechter hier is Engelbert Verstappen uit Grathem die al vaker op Balledonk floot.

TGG – Prinses Irene
De wedstrijd is voor de club uit Nistelrode van geen enkel belang. Toegegeven een botte constatering. Als Prinses Irene volgende week in het inhaalduel met EVVC één punt pakt is periode-2 een feit. Het is een achterstallig duel. Voor tegenstander TGG  liggen de zaken anders. De Bosschenaren zijn in direct degradatiegevaar en zullen vol in de strijd gaan. Dé vraag hoe Prinses Irene  hier mee om zal gaan. Het antwoord ligt zondag in Den Bosch waar scheidsrechter Vereijken uit Laarbeek om 14.30 uur fluit voor aanvang.

Programma tweede klasse Hl:
Volharding-EVVC
Rhode-WSC
Erp-Venhorst
TGG-Prinses Irene
Emplina-Margriet 
Heeswijk -SSS'18
Helvoirt-BVV/Tim-infra-H

Stand tweede klasse H
1.    Rhode    19-50  
2.    EVVC    19-34  
3.    Prinses Irene  20-34     
4.    SSS '18    19-30      
5.    WSC    20-29     
6.    Emplina    20-26        
7.    RKVV Volharding   20-26      
8.    VV Heeswijk    19-25      
9.    VV Helvoirt    20-25         
10.  BVV    20-24      
11.  Venhorst    19-22         
12.  Erp    19-21 
13.  VV TGG    19-17        
14.  Margriet    19-16

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant