JVC Cuijk ging bij Be Quick 1887 weer onderuit. (archieffoto)
JVC Cuijk ging bij Be Quick 1887 weer onderuit. (archieffoto) Foto: Anja van der Laan

JVC Cuijk staat weer met lege handen

Voetbal 704 keer gelezen

Een gehandicapte derdedivisionist JVC Cuijk leed in het Groningse Haren een kansloze 3-0 nederlaag. Trainer Ruud Kaiser, die deze week overeenstemming met Dongen bereikte,  moest tegen laagvlieger Be Quick 1887 met een half dozijn invallers in de basis starten, en dat was teveel van het goede voor de Cuijkenaren. "We misten door schorsingen en blessures zes vaste krachten. Doordat ik de jeugd moest inpassen ontbrak het ons aan automatismen", aldus Kaiser.

Op sportpark Esserberg in Haren creëerde JVC Cuijk te weinig. Na een overtreding ging de bal op de stip nadat een Groninger gevloerd was binnen de beruchte lijnen.  Daan Driever liet keeper Yorrit Kanters kansloos: 1-0. Bij die tussenstand hadden de JVC'ers de pech dat Sjoerd Booijen op de lat kopte.
Tien minuten na de pauze was het Twan Nieboer die met een rake kopbal de stand naar 2-0 tilde. Lars Loermans was dicht bij een tegengoal maar zijn inzet werd van de Groningse doellijn gehaald.  Negen minuten voor tijd werd JVC's lot definitief bezegeld toen een machtig afstandschot tegen de touwen achter keeper Kanters spatte.
Door de nederlaag, alweer de op rij , is JVC Cuijk afgezakt naar de achtste plaats. De ploeg van scheidend trainer Ruud Kaiser is als periodekampioen verzekerd van een plaats in de nacompetitie om een plek in de Tweede Divisie. De laatste overwinning dateert van 25 maart toen Quick'20 met 4-1 verslagen werd. Sindsdien werd in zeven wedstrijden zes keer verloren. Alleen uit bij HSC'21 werd een punt (0-0) behaald.