Voorzitter Carlo Hazenveld met Bart van Berlo, Ronny van den Elzen en Sven van Ommeren
Voorzitter Carlo Hazenveld met Bart van Berlo, Ronny van den Elzen en Sven van Ommeren

Gemert verliest laatste thuiswedstrijd; afscheid van trainer en spelers

Voetbal 1.668 keer gelezen

GEMERT| Gemert speelde een duel om 'des keizers baards' tegen IFC en verloor met 3-5. De ploeg maakt zich op voor de naderende nacompetitie.

De wedstrijd tegen de rood-hemden stond vooral in het teken van afscheid. Vijf spelers en trainer Dennis Dekkers werden uitgezwaaid. Voorzitter Carlo Hazenveld sprak hen voorafgaand aan het eerste fluitsignaal toe. Ruben Rodrigues en Ron Jansen keren volgend seizoen niet terug in het zwart-wit, trainer Dennis Dekkers gaat zijn geluk beproeven bij Best Vooruit. Uitgebreid stond de voorzitter stil bij het stoppen van Sven van Ommeren ( die zondag ondanks zijn blessure nog een laatste wedstrijd onder de lat stond) Bart van Berlo en Ronny van den Elzen, samen goed voor zo'n dertig jaar in de hoofdmacht van de zwart-witten. Zij hangen de schoenen aan de wilgen en dat is een gevoelig verlies voor de club. Vooral Van Ommeren en Van Berlo betekenden jarenlang enorme steunpilaren voor het eerste elftal. 

Rijpe appelen
De wedstrijd op het zonovergoten sportpark Molenbroek had geen hoge inzet meer: IFC en Gemert hebben niets meer om voor te spelen. Gemert bereidt zich voor op de nacompetitie en wil de vorm vasthouden en bewees zich in die zin geen goede dienst zondagmiddag. De kans is groot dat de zwartwitten in de eerste ronde van de playoffs uitkomen tegen Be Quick uit Haren (Groningen), de huidige nummer zestien van de derde divisie. Zekerheid is er pas volgende week. In theorie kunnen ook Jong De Graafschap (Doetinchem), Quick'20 (Oldenzaal) en HSC'21 (Haaksbergen) nog op de 16e plaats eindigen en daarmee opponent worden van Gemert in de playoffs. Op donderdag 31 mei speelt Gemert thuis, op zondag 3 juni uit. De winnaar van die twee duels gaat naar de tweede ronde. De doelpunten vielen als rijpe appelen, zondagmiddag in Gemert. Heel gemakkelijk ook, zowel aan Gemert als aan IFC-kant. Gemert pakte een comfortabele voorsprong via Ralf Kemper, die twee keer raak mikte uit de rebound, nadat schoten van Jasper Lalisang nog werden gekeerd. Lang kon Gemert niet genieten van die voorsprong, want in dezelfde minuut dat Kemper zijn tweede binnen werkte maakte IFC al de aansluitingstreffer. Danny Slingerland drukte af: 2-1. En in de 36e minuut stond zelfs de 2-2 op het bord. Noël Goossens tekende voor de gelijkmaker en de ruststand.

Scherpte
De echte scherpte was er niet bij beide teams. Bovendien had de warmte invloed op het tempo. Gemert kwam na rust opnieuw op voorsprong door Ruben Rodrigues, die zijn 25e van het seizoen binnenschoot: 3-2.Maar vervolgens ging het alsnog mis voor de thuisploeg.  IFC legde meer energie in het restant en wilde per se een resultaat weghalen van sportpark Molenbroek. Dat lukte. Perry van Eijken maakte een heel fraaie 3-3. Het ging plots zo gemakkelijk, dat de Zuid-Hollanders er nog een tandje bijschakelden. Nico Ramos maakte er 3-4 van en Danny Slingerland op het scheiden van de markt zelfs 3-5.

GEMERT: Van Ommeren, Van Berlo, Jacobs, Brugmans, Van den Elzen (71. Van Rooij), Brouwers, Groen, Lalisang, Fonken (46. Jansen), Rodrigues (77. Van Brussel) en Kemper.

VV Gemert    -     IFC    3 - 5
VV GOES    -     Nuenen    3 - 2
Groene Ster    -     Halsteren    0 - 0
SV Juliana '31    -     UDI '19    3 - 0
SC Woezik    -     VC Vlissingen    4 - 1
Baronie - EHC 4-0
O.S.S.'20 - BVC'12 6-3
Jong Den Bosch - Meerssen 2-1

1.    OSS '20    29-64
2.    VV GOES    29-55   
3.    Halsteren   29-54      
4.    Jong Den Bosch 29-48       
5.   UDI'19 29-46    
6.    VV Gemert    29-45
7.    SV Meerssen   29-42         
8.    IFC 19-42
9.    Vlissingen 29-38     
10.   Groene Ster    29-38        
11.   Nuenen   29-38       
12.  VV Baronie   29-36         
13.  SV Juliana '31    29-32        
14.  BVC '12    29-30         
15.  EHC    29-26
16.  SC Woezik   29-20    

BVC '12    -     VV GOES     
EHC    -     VV Gemert     
Halsteren    -     SV Juliana '31     
IFC    -     SC Woezik     
SV Meerssen    -     VV Baronie     
Nuenen    -     OSS '20     
UDI '19    -     Jong FC Den Bosch     
VC Vlissingen    -     Groene Ster


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant