Kampioen Montagnards werd op sportpark De Venhorst groots onthaald. (foto: Jos Gröniger)

5E Montagnards kampioen in curieuze competitie

Voetbal 1.401 keer gelezen

In klasse 5E ging het Bergense Montagnards op de platte kar. De ploeg van trainer Gé de Renett sleepte bij concurrent  America een 2-2 gelijkspel uit het vuur en behielden op de voorlaatste speeldag de vier punten voorsprong.  Daarmee keerden de Bergenaren binnen een seizoen terug in de vierde klasse. Een ijzersterke tweede seizoenshelft met maar een nederlaag (tegen America) en twee gelijke spelen is de basis voor het Bergense succes.

America – Montagnards 2-2
Voor Montagnards was de missie in de kampioenswedstrijd in America duidelijk. Niet verliezen was het devies, al konden de Bergenaren zich een nederlaag permitteren.
In de Peel hielden Montagnards en America lange tijd in balans. Het Bergense publiek veerde in de 66e minuut op toen Jens Jennissen de geelblauwen op voorsprong bracht. Acht minuten zat Montagnards op roze toen Jens Vervoort er 0-2 van maakte en America zelfs met een man minder kwam te staan. Toch keerde de spanning terug toen de thuisclub binnen vijf minuten langszij kwam door doelpunten van Davy Rasing en Koen Houben.
Montagnards hield echter stand en haalde de titel op de voorlaatste dag binnen.  Een sterke tweede seizoenshelft bezorgde Montagnards het kampioenschap dat in de winterstop ver weg leek. "We hebben een ploeg met veel jongens die kunnen scoren. Sinds Rik Ebus achterin staat zijn we alleen maar sterker geworden", aldus voorzitter Bart van Roosmalen.
Eenmaal terug in Bergen startten de kampioen een rondrit naar het sportpark De Venhorst waar een groots onthaal wachtte.

Sambeek – Holthees-Smakt 1-2
Sambeek dat de laatste wedstrijden aan een opmars bezig was verloor zondag thuis van Holthees-Smakt. De thuisclub miste een aantal kansen waaronder een strafschop (de inzet van Martijn Peters werd door keeper Marco Reinen gestopt). Holthees beëindigde de strijd met negen spelers beëindigde  omdat de doelpuntenmakers Roy Koppes en Ser van Es beide twee gele kaarten kregen. Voor Sambeek scoorde Ruben op 't Veld tegen.

Merselo – HRC'27
HRC'27 deed zichzelf te kort bij Merselo. De mannen van trainer Rob Ernst worstelden met zichzelf en vergaten te winnen.  De strijd in Merselo eindigde in 2-2 door doepunten van Teun Jacobs en Nils Derks. De ploeg van trainer Rob Ernst houdt een kans op deelname aan de nacompetitie.

SV Lottum – SVS 9-2
Het Stevensbeekse SVS leed een monsternederlaag tegen SV Lottum. SVS had dit keer wel een vaste keeper tussen de palen en daar lag volgens trainer Giovanni  Venezia ook niet de oorzaak van de nederlaag. De trainer wees de scheidsrechter als schuldige aan. "Een drama, zoals hij floot.  We waren zelf niet goed maar wat de scheids presteerde was veel slechter. We kregen twee zwaar onterechte strafschoppen tegen." Voor SVS scoorden Bibi Biermans en Geert Jans.