Vianen Vooruit Kampioen
Vianen Vooruit Kampioen Foto's Hannie van der Linden

Vianen Vooruit flikt het en pakt titel in 3D met dank aan Handel

Voetbal 3.956 keer gelezen

Wat een heerlijk en spannend slot van deze waanzinnige en spannende competitie. Alsof het wijlen Alfred Hitchcock zelf geregisseerd had of kwam het uit een boek van Nicci French, het was super spannend. Uiteindelijk ging er Vianen Vooruit met de kluif lopen. Bij afloop van Handel – Sparta'25 waren de Spartanen nog kampioen ondanks het verlies. Een pingel in slotseconden voor Vianen Vooruit uit bij Hapse Boys bracht de titel naar de Koekbakse straat in Vianen. Stormvogels'28 en Nijnsel spelen nacompetitie waar Hapse Boys vorige week al degradeerde.

Dat Sparta'25 het moeilijk zou krijgen was vooraf wel duidelijk. Als Handel compleet is kan het team erg veel. Dat was in Laarbeek zeker bekend want thuis verloren de Spartanen ook al van Handel. Na twintig minuten scoorde Koen Fonken met een assist van De Waard de 1-0 voor Handel en in de 45e minuut was het een vrije trap van Geert van den Bosch die de 2-0 ruststand bepaalde. Trainer Tom Jacobs: "Ik riep nog tegen Geert pak je tijd hij fluit daarna af voor rust en dat was ook zo." Sparta'25 kwam sterk uit de kleedkamer en nam het initiatief. Dat resulteerde in de 52e minuut in 2-1. Handel moest de ruimtes in die fase prijsgeven tegen een hoog startend Sparta. Toch bleven de Handelaren levensgevaarlijk in de omschakeling. Na 90 minuten was ondanks het verlies Sparta'25 nog kampioen. Een telefonische lijn en twitter hielden de op het veld wachtende Spartanen op de hoogte. Tot het 'doodvonnis' kwam in de vorm een pingel voor Vianen Vooruit bij Hapse Boys in de 90e minuut. Toen die werd gescoord stortte bij veel Spartanen inclusief de vele supporters de wereld in.

Hapse Boys – Vianen Vooruit 1-2
Vianen Vooruit heeft de titel in 3D voor de poorten van de hel weggesleept. De ploeg van trainer Niels Voet was bezig aan een imposante opmars en schaarde zich onder het kwartet titelkandidaten. Omdat concurrenten Volkel, Olympia'18 en Sparta'25 puntenverlies leden was Vianen in Haps de lachende vierde.Het al gedegradeerde Hapse Boys verkocht in eigen huis zijn huid duur. "Er was ons veel aan gelegen de buurman de voet dwars te zetten", zegt trainer Johan Vullings, die zijn ploeg vroeg de score zag openen door Tom Meijer. De bezoekers kwamen uit een strafschop langszij via Rik Willemsen. Lange tijd bleef de felle strijd onbeslist. "Mijn jongens bleven overeind ondanks het fysieke spel en de provocaties van Vianen Vooruit."
Zoals zo vaak dit seizoen kreeg Hapse Boys op de valreep het deksel op de neus. "Onze keeper Dirk Thijssen ving een hoge bal en gaf een aanvaller van Vianen een trap. Hij kreeg daar rood voor en de bal ging op de stip. Danny van Raaij benutte de strafschop", zegt de balende Vullings. De trainer is van mening dat Vianen Vooruit niet het beste team uit 3D is. "Nee, ik schat Olympia'18, Volkel en DAW veel hoger in, maar als je aan het eind bovenaan staat verdien je het kampioenschap!"
Vianen-trainer Niels Voet kon het zondagavond niet bevatten. "Niet normaal deze ontknoping. De jongens hadden wel degelijk last van spanning en dat brak ons in de tweede helft steeds op. Ik dacht na 90 minuten ook dat het klaar was, maar toen ging de Hapse keeper in de fout en legde de scheids de bal op de stip. We wonnen en hoorden na afloop dat Sparta'25 verloren had. We gingen voor rechtstreekse handhaving en nu we zeven wedstrijden op rij gewonnen hebben zijn we kampioen!" De Ossenaar dacht nog niet na over komend seizoen. Nee, we kunnen aan de bak, dat weten we, maar nu is het eerst groot feest!"

Nooit Gedacht – Nijnsel 1-1
Voor beiden stond er niet veel meer op het spel. Geen kaarten of blessures was bij beide teams belangrijk. De wedstrijd had weinig niveau. Na een 0-0 ruststand was het Ken Bissels die de saaie wedstrijd nog wat kleur gaf met zijn treffer naar 1-0. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten gelijk. Beiden gaan de nacompetitie in. Nooit Gedacht voor promotie en Nijnsel voor klassenbehoud.

Boekel Sport – Berghem Sport 2-2
Voor rust viel er weinig te zien op De Donk in Boekel waar beiden met een 0-0 ruststand naar de thee gingen. In de tweede helft werd er het wat aantrekkelijker qua amusementswaarde. In de 55e minuut werd het 1-0 door een treffer van Rens van der Wijst. Vijf minuten later leek Boekel Sport een optie op de zege te nemen bij de 2-0 van Tijn van Lankvelt. Berghem Sport kromde de Berghemse ruggen en wilde het snoepje van de nacompetitie met een periode niet zomaar prijs geven. Een kwartier voor tijd was het Nick Tiellemans die de 2-1 binnen kopte. Twee minuten voor het reguliere einde kwam de verdiende gelijkmaker. Jeroen van den Tillaar was de maker met een Pirlo trap/assist van Andy van Schijndel. Berghem Sport gaat de nacompetitie in waar Boekel Sport een Boekel Sport onwaardig seizoen afsloot en ternauwernood aan nacompetitie wist te ontsnappen.

Volkel – Vitesse'08
Voor Volkel eindigde het seizoen in een grote sof. De ploeg heeft gefaald waar alle kansen op een kampioenschap open lagen. Iets anders kunnen we er niet van maken. Ook vanmiddag gingen de ploeg van trainer Tom van Dalen de spreekwoordelijke 'bietenbrug' op. In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond kon het team afscheidsnemers en clubiconen Rik Verwijst en Stijn van Cuijk geen passend afscheid geven. Gijs Giebels scoorde voor rust waar na rust Thymo Zeelen de stand op 0-2 bracht. Volkel deed wel wat terug maar een treffer bleef alsnog uit. Niek Hendriks bracht de stand naar 0-3 en was het over en uit. De eretreffer kwam op naam van jeugdige debutant Bodie Jilissen die de 1-3 eindstand binnen kopte. Of het humeur van vader en leider Jan hiermee wat opklaarde is nog maar de vraag.

Olympia'18 – Excellent 0-0
Olympia'18 dat alleen titelkansen had bij miststappen van concurrenten Vianen Vooruit, Sparta'25 en Volkel verzuimde zelf te winnen. De Boxmerenaren bleven tegen Excellent steken op 0-0. "We zijn er niet in geslaagd Excellent de breken. Jammer dat een mooi seizoen zo afgesloten wordt. Maar eerlijk gezegd mogen we trots zijn op deze prestatie. Elf maanden geleden promoveerden we en nu hebben we tot het laatst meegedaan om de titel", reageerde trainer Will Beijer, die met zijn ploeg ook achter de troostprijzen vist.

DAW - Stormvogels (Foto's Ingrid Willems)

DAW - Stormvogels'28 5-0
Stormvogels'28 hield het tot de rust 0-0 en daar was ook niets mis mee. Na rust werd het gat snel gevonden en overliepen de gastheren het team uit Siebengewald.
57e minuut Bart Vos 1-0, waar Jaap Maathuis in de ploeg kwam voor Tom den Ouden. 61e minuut Corik Megens 2-0, Hierna kwam Raaij in het team voor Rick Reijs. In de 70e minuut 3-0 door een van richting veranderd schot door Vos die ook de voorzet gaf aan Robyen waar de 4-0 uitkwam. Het laatste woord was voor Corik Megens die op aangeven van Yuri van de Venne  de 5-0 eindstand bepaalde. DAW gaat zich opmaken voor de nacompetitie die zondag begint. Hierover meer deze week op deze site.