Berghem Sport naar de tweede klasse van de KNVB
Berghem Sport naar de tweede klasse van de KNVB Foto Peter Kuijpers
+audio

Berghem Sport met negen spelers naar tweede klasse na winst bij DAW, A junior Lars van der Kwartel scoort winnende

Voetbal 3.311 keer gelezen


SCHAIJK – Vooraf gaf niemand een cent voor de kansen van het ontmantelde Berghem Sport. Dat viel totaal anders uit. De tweeduizend toeschouwers zagen Berghem via Jan Verhoeven een 0-1 voorsprong nemen. Mark Megens kopte in het rustsignaal de 1-1 binnen. De ploegen waren na rust aan elkaar gewaagd. Berghem kwam halverwege de tweede helft via  JO 19 speler Lars van de Kwartel op 1-2 en gaf dat niet meer af.

Door: Peter Kuijpers

Berghem Sport won de toss en liet DAW in de eerste helft richting de kantinegoal spelen. Wellicht kwam dat de bezoekers goed uit omdat anders druk in de tweede helft met het terras als twaalfde man voor veel steun aan DAW zou kunnen zorgen. Trainer Rob van der Ven van DAW kon een volledig team aan de aftrap brengen. De resultaten in de voorafgaande wedstrijden waren aansprekend. Dat kon van zijn collega Dennis Kroes niet gezegd worden. De scheidende trainer miste maar liefst vier basisspelers, maar hield zijn woord door te zeggen dat er spelers in zouden staan waar de meesten nog nooit van hadden gehoord. Dat klopte helemaal met onder anderen JO 19 speler Lars van der Kwartel. Na veel rook en siervuurwerk in de clubkleuren kon er eindelijk om 14.40 uur worden afgetrapt.



Jan Verhoeven
De twee ploegen hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht waarbij het meer verzorgde voetbal van DAW kwam. Toch waren het de gasten die na negen minuten op voorsprong kwamen. Heel DAW en de getrouwen schreeuwden voor buitenspel, maar scheidsrechter Henk Heuts uit Echt en zijn Limburgse secondanten wilden daar niets van weten. Het was tenslotte Jan Verhoeven die in een langdurende scrimmage de bal achter Rick van Aalst roste 0-1. DAW nam het initiatief volledig over en aanval na aanval golfde richting het domein van de jonge doelman Joep Hoefnagels die een puike partij keepte vanmiddag op Den Heuvel.


Dave Eveleens
De inbreng van Berghem Sport bleef beperkt tot vanuit de omschakeling. Vaak aangestuurd door en soms ijverig spelende Bram Kappen die de randen van het betamelijke steed aardig weet op te zoeken. Werken kon hem niet worden ontzegt ondanks dat hij later met rood het einde niet haalde. Twee minuten voor het rustsignaal kwam de verdiende gelijkmaker. Uit een hoge voorzet was het Mark Megens die fraai voorbij Hoefnagels binnen kopte 1-1. Ondertussen voltrok zich voor Berghem Sport ramp nummer vijf nadat aanvoerder Dave Eveleens zijn enkel verstuikte en moest wisselen. Hij probeerde het nog wel, maar dat was tegen beter weten in. Wessel Teunisse verving hem.


Afwachtend
Het Schaijkse publiek wreef zich de handen fijn in de rust. Het aangeslagen Berghem Sport zou in de tweede helft 'geslacht' moeten worden. Maar dat viel tegen. De gastheren startten lager waar Berghem Sport plots weer een teken van leven vertoonde. Waarbij de bezoekers de tactiek door absenties van week tot week anders is, heersen bij DAW de automatismen. De thuisclub toonde te weinig lef om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De bekende pin op de neus voor dit afwachtend spelletje kwam twintig minuten voor tijd. Een teruggetrokken bal vanaf de achterlijn werd door Van de Kwartel binnen geschoten 1-2. Er gebeurde van alles waar DAW nu plots aan een ware stormloop begon. De hele luchtmacht van DAW kwam naar het front, maar Berghem en Hoefnagels wenste niet te capituleren. DAW ontsnapte bij een schot van Joël van den Berg dat via de lat over ging. Eerst kreeg Jeffrey van Oss zijn tweede geel- Rood. DAW bleef beuken en toen ook Kappen nog rood incasseerde waren het er nog maar negen. Eindelijk floot Heuts af en stormde heel Berghem het veld op wat een grote deinende massa te zien gaf. Spelers van DAW lagen uitgestrekt op het veld waar de teleurstelling tastbaar was. DAW hangt nog aan het elastiek van de nacompetitie en krijgt nog een herkansing tegen Alpha Sport uit Oirsbeek (Lbr) dat met 1-0 verloor van Heksenberg.

Gesprekken met Rob van der Ven en Dennis Kroes volgen..

DAW – Rick van Aalst, Mark Lamers, Tom den Ouden (61. Bob Manders), Mark Megens, Robyen van de Heijden, Mike van de Ven, Robbert Knipping, Corik Megens, Freek van Boekel, Bart Vos (81. Marc Raaijmakers), Siem van Merwijk

Berghem Sport:- Joep Hoefnagels, Dave Eveleens (44. Wessel Teunisse) Jacky van Deutekom, Joep Wintjes, Joël van de Berg, Lars van der Kwartel (80. Ryan van Aalst), Jan Verhoeven (53. Jeffrey Duif), Stef van den Broek, Bram Kappen, Jeffry van Oss, Jeroen van den Tillaar

Gesprekken Peter Kuijpers met Dennis Kroes en Rob van der Ven trainers van Berghem Sport en DAW


HTML5 Audio Player

HTML5 Audio Player
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant