De lach is weer terug bij trainer Rob van der Ven
De lach is weer terug bij trainer Rob van der Ven Foto: Ingrid Willems

DAW klaar voor ultieme mogelijkheid om te promoveren

Voetbal 2.076 keer gelezen

SCHAIJK – Wie had dat gedacht dat er nog gevoetbald zou worden op de laatste zondag van Juni. Een revenu van de late start in september en natuurlijk het afhaken van Jong FC Twente en Jong De Graafschap. Na het voor DAW dramatische verlies, die zelfs trainer Rob van der Ven zijn vakantie kostte, zondag de bonus tegen VV Alfa Sport uit Schinnen/Oirsbeek.

Door: Peter Kuijpers

Wat weten we van Alfa Sport? De ploeg van trainer Michel Broeders, wordt komende seizoen opgevolgd door Martin Vrösch, verloor zondag thuis in Oirsbeek van Heksenberg uit Brunssum met 0-1. Heksenberg eindigde in de competitie tweede met twee punten achterstand op kampioen Haelen. Alfa Sport werd derde met één puntje minder. De top drie in Zuid-Limburg was erg aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook zondag weer waar één rottig doelpuntje het duel besliste. Zondag mogen ook de Limburgers afreizen naar De Potacker in Someren.


Vreugde en verdriet liggen soms vlak bijeen (Foto Peter Kuijpers)

Someren
Trainer Rob van der Ven had ongetwijfeld een vreselijke zondag. Het had allemaal zo mooi moeten zijn. DAW gedoodverfd favoriet, feestje bouwen, en de volgende dag op vakantie naar het verre Oosten. Dat viel anders uit. Berghem Sport bleek de luis in de pels van de club uit Schaijk. En de vraag was wat gebeurde er met DAW in de rust? Het team kwam totaal onherkenbaar uit de kleedkamer waaraan de bezoekers zich wellicht verbaasd aan hebben vergaapt. In wielertermen heet dat erop en erover het geen ook gebeurde. Zondag naar Someren voor de allerlaatste kans. Krijgt trainer van der Ven de teleurstelling uit zijn ploeg en speelklaar voor zondag? Zo te horen geen bijzonderheden te melden uit het DAW kamp. Van de Ven: "Nee geen bijzonderheden. We krijgen binnen een week een nieuwe kans. Die moeten we dan ook met beide handen aangrijpen. De knop moet om, dat is zeker niet gemakkelijk, maar zondag zullen we er weer staan en alsnog alles geven voor promotie. Dat is het enige wat telt."

Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Someren waar Rob Souwen uit Tilburg de scheidsrechter is.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant