Foto's: Ruud Schobbers
Foto's: Ruud Schobbers

HVCH komt net tekort in beslissingsduel te Utrecht: 2-1

Voetbal 5.050 keer gelezen

UTRECHT| Op het veld van UVV in Utrecht kreeg HVCH nog een laatste herkansing om eindelijk naar de hoofdklasse te promoveren. Tegen het Beverwijkse DEM liep het dan toch op een sof uit want de formatie uit Heesch verloor met 2-1. Trainer Maarten van Vugt berustte na afloop al gauw in zijn lot: "Vorige week speelden we beter en verdienden we meer. Vandaag zat het er eigenlijk alleen kort na die gelijkmaker van ons in. Stijn van de Hurk had de 2-1 voor ons op zijn schoen. Alles bij elkaar brachten we echter te weinig. We hebben een paar kansen gehad om te promoveren en als het dan niet lukt moet je misschien concluderen dat we er nog niet aan toe zijn."

Door: Willy Rooyakkers

Langs de kant liep verdediger Willem Roefs met grote krukken rond. Roefs: "Ik ben vrijdag geholpen aan de kruisband. Natuurlijk is het kort dag maar ik wilde er vandaag toch graag bij zijn." Ook Jeffrey van Uden was afwezig dus achterin moest Van Vugt wat schuiven. En dan waren er ook nog aanvallende problemen want Robin Knapp had last van overbelaste spieren. "Dat zorgde ervoor dat we wat diepte misten in ons spel. Vooral in de eerste helft speelde ons dat parten want we hadden toen de wind mee." In dat eerste bedrijf ontspon zich voor een gezellige entourage van zo'n zeshonderd fans (waarvan velen uit Heesch) een gelijkopgaande wedstrijd. Beide teams waren amper gevaarlijk al moest HVCH-keeper Brian Vialle een doorgebroken Beverwijker wel van scoren afhouden. HVCH had voorin te weinig snelheid om echt gevaarlijk te worden op de vele lange ballen die er logischerwijs toch kwamen vanwege de wind in de rug.

Middenveld

Op het middenveld kon HVCH de hele middag de regie niet voeren. Van Vugt: "We moesten nu eenmaal daar ook schuiven. Het was vandaag voetballend niet onze beste wedstrijd." DEM imponeerde ook niet maar kwam wel aan de leiding op slag van rust. De mannen uit Heesch leden onnodig balverlies waarna Roy Vissers achterin een even domme als onnodige overtreding beging op de rand van de zestien. Het was zeer dubieus of dit binnen de beruchte lijnen gebeurde maar de scheidsrechter wees naar de stip. Twan Verswijveren twijfelde niet en kegelde de bal hard door het midden achter Vialle: 1-0. HVCH moest daardoor na de pauze komen maar daar had het eigenlijk de power niet voor. Men kreeg geen controle over de wedstrijd omdat simpelweg de bal niet lang genoeg vast kon worden gehouden. Voorin was men ook zo goed als ongevaarlijk maar ineens kwam daar toch de gelijkmaker uit de lucht vallen. Na een afvallende bal was het linksachter Robin van Eldijk die vanaf een meter of achttien hard uithaalde en onder het lichaam van de keeper door doel trof: 1-1. Van Vugt wilde daarvoor al wisselen en bracht Stijn van de Hurk voor Jordy Veld. De vlam sloeg in de pan, HVCH rook bloed. Op dat moment kreeg invaller Van de Hurk meteen dé kans om het duel volledig te laten kantelen. De aanvaller was er alleen door maar schoot van dichtbij tegen de keeper waar hij de uitgelopen goalie ook simpel had kunnen omspelen. 

Dooyeweerd

Daarna nam DEM toch het heft weer terug in handen. Vooral Sebastiaan Dooyeweerd showde een paar keer voorin zijn offensieve klasse. Van Vugt: "Ze gingen met drie spitsen spelen na de pauze. Wij gingen later ook met meer mensen voorin spelen maar mede door de wind tegen konden we toch niet echt de bal daar krijgen." HVCH kreeg steeds minder grip op vooral Dooyeweerd en na een paar hachelijke situaties te hebben overleefd was het tien minuten voor tijd toch raak toen de behendige aanvaller met links knap uithaalde en net onder de lat het doel wist te treffen: 2-1. Van Vugt had eerder al de gretige Knapp gebracht voor Moustafa Seddiqi en in de laatste fase kwam ook Tom Hekerman er nog bij. Het mocht niet meer baten, op een halve schietkans voor Knapp na werd HVCH niet meer gevaarlijk terwijl DEM verzuimde om verder uit te lopen. Maarten van Vugt kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen: "We waren dan denk ik toch net niet goed genoeg. We begonnen matig aan het jaar maar het ging steeds beter. We zijn op weg en gaan verder bouwen om dan toch naar de hoofdklasse te promoveren. Ik weet niet of we nu al goed genoeg zijn voor die klasse maar ik had het graag willen zien."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant