UDI'19 ontvangt zondag koploper Nuenen.
UDI'19 ontvangt zondag koploper Nuenen. Foto: (archieffoto: Ronny Raymakers)

Medekoploper Nuenen op bezoek: UDI'19 houdt vast aan speelwijze

Voetbal 477 keer gelezen

UDEN | Met twee nederlagen in de eerste twee competitieduels, is de seizoensstart van UDI'19 simpelweg teleurstellend. En dan komt zondag ook nog eens Nuenen op bezoek op sportpark Parkzicht. Hoewel Nuenen medekoploper is, is hoofdtrainer Stefan Hoogsteder van UDI'19 niet van plan zijn speelwijze om te gooien. "We werken hier doelbewust met een visie, dan moet je die niet ineens aan de kant schuiven als het even niet loopt zoals we hadden gehoopt", onderstreept Hoogsteder.

Hoogsteder ziet ook voldoende aanknopingspunten om met vertrouwen toe te werken naar de ontmoeting tegen Nuenen. "Tegen Baronie krijgen we bij een 1-1 stand een grote kans op 2-1. Maak je die, dan winnen we die pot gewoon. En bij RKAVV was de 2-2 dichterbij dan de 3-1, maar verliezen we mede omdat we een onterechte rode kaart en een penalty tegen krijgen", blikt de jonge oefenmeester terug. Toch is hij ook reëel. "Want het moet natuurlijk wel een stuk beter dan dat we tot nu hebben laten zien. We willen op een bepaalde manier spelen en de spelers voelen zich ook goed met de speelwijze die we voor ogen hebben. Uiteraard zullen we deze week meer de nadruk leggen op bepaalde zaken die anders kunnen. Bij balbezit zullen we zakelijker moeten spelen, want dat we al zes tegengoals hebben moeten incasseren, is niet zoals het hoort. En we zullen zelf meer kansen moeten creëren."
Tegenstander Nuenen zal dankzij zes punten uit de eerste twee wedstrijden (3-0 winst bij IFC en 4-1 thuiszege tegen SV Meerssen) met het nodige vertrouwen in de bus stappen voor de relatief korte reis naar Uden. "De spelers zullen net als tegen Baronie en RKAVV tactisch goed worden voorbereid op wat Nuenen kan. Maar ook waar voor ons de kansen liggen."

Programma zondag 16 september:
Gemert-De Meern
UDI'19-Nuenen (14.00 uur)
Alphense Boys-Minor
Vlissingen-Unitas
IFC-Baronie
Papendorp-Groene Ster
Halsteren-RKAVV
Meerssen-Leonidas

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant