Tom Hekerman. (Foto: Ruud Schobbers)
Tom Hekerman. (Foto: Ruud Schobbers) Foto: Leon Voskamp

Hekerman: 'HVCH gaat voor niets minder dan drie punten naar TOP'

Voetbal 551 keer gelezen

OSS | Sv TOP tegen HVCH is komende zondag een aantrekkelijk affiche in de eerste klasse C. Niet alleen omdat het een derby is, maar ook gezien de stand. TOP is gedeeld koploper en maakt kans op de eerste periodetitel, HVCH is hekkensluiter en wil klimmen op de ranglijst. Voor HVCH-spits Tom Hekerman (26) is het een bijzondere wedstrijd. De Heeschenaar heeft een verleden bij de Osse club.

TOP doet het dit seizoen uitstekend en gaat samen met Juliana'31 aan kop in 1C. HVCH begon slecht, maar sprokkelde de laatste weken vier punten bij elkaar. "Onze start was dramatisch, dat had niemand verwacht", is de duidelijke reactie van Hekerman. "Maar op de wedstrijd tegen Juliana'31 na hebben we wedstrijden gespeeld die we niet hoefden te verliezen. Kwalitatief waren we zeker niet minder, maar wij maken de kansen niet af en fouten achterin worden afgestraft." De doelstelling van HVCH was volgens Hekerman om in de subtop te eindigen. Een doelstelling die ondanks de huidige laatste plaats niet gewijzigd hoeft te worden. "We hebben nog negentien wedstrijden te gaan. Wij willen een serie neerzetten en klimmen op de ranglijst. Daar moeten wij iedere week hard voor vechten. HVCH moet niet gaan strijden om handhaving."

Drie punten
Ondanks het verschil op de ranglijst is er met het oog op zondag vertrouwen in de Heesche spelersgroep. "TOP heeft een goede ploeg, maar niets is onmogelijk in het voetbal. Wij gaan voor niets minder dan drie punten naar Oss." Hekerman maakte een aantal jaar geleden de overstap van HVCH naar TOP, maar al vroeg in dat seizoen liep hij een ernstige blessure op. "Ik heb weinig gespeeld, maar ik vond het wel een leuk jaar bij TOP. Er was een supergezellige groep en ik kon goed opschieten met trainer Chris van den Dungen. Er vertrokken echter een hoop jongens, waarna ik besloot om terug naar HVCH te gaan. Ook daar had ik last van blessures en vorig jaar heb ik een seizoen rust genomen. Door de vele blessures was ik het plezier in het spelletje verloren. Na een half jaar begon het weer te kriebelen en dit seizoen sloot ik aan bij de selectie." Of hij zondag speelt? "Het liefst sta ik er altijd in, maar de trainer beslist. De concurrentie bij ons voorin is moordend, maar dat is alleen maar goed."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant