Het ging er soms fel aan toe in beide kampen
Het ging er soms fel aan toe in beide kampen Foto: Peter Kuijpers
+video

Schijndel slaat in slotfase toe, verdiende zege op mat Vitesse'08

Voetbal 296 keer gelezen


SCHIJNDEL – Het was geen geweldig wedstrijd die tussen Schijndel en het bezoekende Vitesse'08. Wel veel strijd op een overigens prima grasmat van het Zuideinderpark. Brent Blummel openende voor rust voor Schijndel. Na rust was het de ingevallen aanvoerder Rob Janssen die gelijk maakte. Vijf minuten voor tijd ging de bal op de Gennepse stip en scoorde Jordy van Kasteren de 2-1. In slotminuut was het Tjeerd Pijnenburg die de 3-1 eindscore mocht bepalen.

Door Peter Kuijpers

"We zijn aan het bouwen met een jeugdig team dan pat de winst daar vandaag prima in" ,wist trainer Henry van Alebeek te melden na afloop voor de Kliksport camera. Zijn team speelde geen oogstrelend voetbal, maar er was wel strijd en beleving. Het publiek liet de Schijndelaren wat in de steek, maar daar was de continu druilende en soms kletterende regen absoluut debet aan. De ploeg van Van Alebeek verdiende meer al is het maar om de strijd die het team levert. De gasten uit Gennep hebben zich toch een behoorlijke reputatie aangemeten door de prima uitslagen van de afgelopen weken. Helaas voor trainer Fabian Krebbers konden ze dat geen moment etaleren vanmiddag. Krebbers: "We hebben van ons zelf verloren vanmiddag. Dit was heel matig en wat ons betreft vijfde klasse niveau. Schijndel heeft verdiend gewonnen."

Weggestuurd
De 1-0 voor Schijndel kwam van Brent Blummel. Eerder nog kreeg eerst Kay de Vissers een grote mogelijkheid. Alleen voor keeper (was niet fit, maar ook de tweede doelman was geblesseerd) Lex Wevers kwam De Visser niet tot scoren. Blummel lukte dat wel. Weggestuurd op rechts door Martijn van Grunsven liep Blummeltje door alles heen en tegen zijn daverend schot had niemand een antwoord. Trainer Krebbers van Vitesse'08 had de pech dat hij al na 20 minuten Unur Gencalioglu moest wisselen met een gescheurde of verrekte hamstring. Teun Martens was zijn vervanger.

Zuideinderpark
Na rust werd het klunen en werken. De ruimtes werden groter, maar de precisie, die voor rust ook maar met mondjesmaat voorradig was, bleef nu bijna volledig achterwege. Nota bene bij de eerste uitval van Vitesse'08 was het al snel 1-1. De ingevallen aanvoerder Rob Janssen (moest tot 14.00 uur werken) werkte een voorzet van rechts fraai binnen. Voor Schijndel het sein er nog een schepje bovenop te doen, maar werklust is anders dan geslepen voetbal bleek maar weer. Lang leek het er op dat Vitesse'08 met een beetje geluk het Zuideinderpark zou kunnen verlaten met één puntje. Dat gebeurden niet. Tommie van Schijndel werd in de zestien onderuit gelopen waar scheidsrechter Raymon Karavla een strafschop in zag. Schijndel mocht daar niet over klagen. Jordy van Kasteren pegelde de bal langs de kansloze Wever en was de winst van Schijndel bijna een feit. In de slotminuut plaatste Brent Blummel en Stan Guns (viel goed in) Tjeerd Pijnenburg voor een nagenoeg leeg Genneps doel en werd de 3-1 eindscore bepaald.

Video gesprekken met de trainers Henry van Alebeek van Schijndel en Fabian Krebbers van Vitesse'08

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant