Scheidsrechter Maarten Bouw uit Erp fluit zondag op Soetendaal Volharding - Emplina
Scheidsrechter Maarten Bouw uit Erp fluit zondag op Soetendaal Volharding - Emplina Foto: Peter Kuijpers,

2H: Kan SSS'18 muur van Vianen Vooruit slopen? Voet: 'Uit zijn we nog ongeslagen'

Voetbal 2.267 keer gelezen

Leuke ontwikkelingen in de tweede klasse H. Inmiddels begonnen aan periode-3 waar pas één wedstrijd gespeeld is. SSS'18 is kansrijk leider in de onvoltooide periode-2. Veel regen op het moment van schrijven van dit artikel. Nog twaalf speeldagen (inclusief paaszaterdag en paasmaandag) tot en met 26 mei. Dit houdt in dat alle verloven bij Sportclub Irene, DAW en Venhorst zijn ingetrokken.

Door: Peter Kuijpers

Vianen Vooruit zit qua wedstrijden wat ruimer in het vel. De club die géén kunstgras veld heeft noteert al zeventien wedstrijden achter haar naam. De club uit de Koekbakse straat is samen met Real Lunet het team met de meest gespeelde wedstrijden. Vianen Vooruit is al acht wedstrijden ongeslagen waarbij we bij de meest recentste nederlaag de datum van 25 november noteren waar er thuis met 1-2 van Berghem Sport werd verloren. Zondag de clash van de meest scorende ploeg: SSS18 met 42 goals tegen de minst gepasseerde defensie uit 2H: Vianen Vooruit waar keeper Remco Loeffen de bal slechts 17 maal uit het net behoefde te halen. Toegegeven dat het slechts cijfers zijn, maar we wilden ze u niet onthouden. Trainer Niels Voet wist Kliksport nog te melden dat zijn team op verplaatsing nog zonder nederlaag is.



Ruud Vermeer trainer van SSS'18

Ruud Vermeer
SSS'18 gaat als de bekende speer. Met de meest scorende voorhoede (42) uit 2H kan je als trainer alleen maar je handen fijn nijpen. Zondag komt Vianen Vooruit naar Overloon waar de club volgens trainer Ruud Vermeer nog wat goed te maken heeft. Vermeer: "Aanstaande weekend hebben we inderdaad nog iets goed te maken tegen Vianen Vooruit. Samen met de wedstrijd uit in Vinkel en uit bij Emplina een van onze mindere wedstrijden dit seizoen. Deze week op de trainingen even de balans opmaken voor wat betreft de fitheid van de groep. Maar dat zal waarschijnlijk weer goed komen. Daarnaast benieuwd hoe de weergoden ons gezind zijn. Er is weer een reële kans dat we moeten uitwijken naar het kunstgras als ik de voorspellingen mag geloven. Vianen doet het zeer goed dit seizoen. Er staat een hecht collectief die goed georganiseerd voetballen. Ze staan niet voor niets zo hoog op de ranglijst. Daarnaast winnen ze ook van Venray voor de beker bijvoorbeeld. Dat betekent toch dat ze behoorlijk wat kwaliteiten in huis hebben in mijn ogen. Desondanks gaan we zondag vol voor de drie punten. We hopen op 31 maart of 4 april de 2e periode binnen te halen en gaan van week tot week kijken of we de koppositie kunnen vasthouden. We moeten niets maar willen graag natuurlijk" Mooi gesproken, maar reken maar dat het verworvene met hand en tand verdedigd wordt. SSS'18 is koploper en daar zijn ze maar wat trots op aan de Raaijweg in Overloon. Om klassieke tijd van half drie zet scheidsrechter Rachid Hajo de ploegen in beweging voor deze topper.

Helvoirt – Heeswijk
Een op papier stevig duel voor Heeswijk, maar de realiteit is dat uitslagen ook in deze klasse moeilijk zijn vast te stellen. Heeswijk pakte zondag na twee thuisnederlagen achtereen weer eens winst door met 2-1 te winnen van Sportclub Irene. Helvoirt won met 0-2 bij Berghem Sport en blijft met Vianen vooruit de grootste belager voor kampioenskandidaat SSS'18. Maar Vianen Vooruit, EVVC en Berghem Sport wonnen ook bij Helvoirt dus waarom Heeswijk niet? Scheidsrechter Peeters fluit in Helvoirt om 14.30 uur voor aanvang.

DAW – Sparta'18
Een duel wat voor DAW drie punten op moet leveren. Elk ander resultaat zal weinig vreugde brengen op Den Heuvel in Schaijk. Trainer Rob van der Ven komt nog even terug op de afgelasting van afgelopen zondag: "Het was een terechte beslissing van de scheidsrechter in samenspraak met beide teams om tien minuten voor aanvang alsnog de wedstrijd af te gelasten. Voetballen onder deze omstandigheden was simpelweg geen doen. De komende twee wedstrijden zijn cruciaal voor de rest van het seizoen. Thuis tegen achtereenvolgens Sparta'18 en Sportclub Irene. We zijn eindelijk weer eens compleet, wat er voor zorgt dat er keuzes gemaakt kunnen worden. Wie er gaan starten is nog even de vraag, maar uiteindelijk telt alleen een overwinning, alle andere zaken zijn van ondergeschikt belang." Daar is geen speld meer tussen te krijgen. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Linders voor aanvang.


Erp – Real Lunet
Erp doorstond zondag de storm in Venhorst en won met 0-1. Een echte wedstrijd werd het geen moment, maar daarover is al voldoende gezegd. Trainer Jurgen van Wanrooij was dan ook tevreden met het resultaat: "Was inderdaad zeer tevreden over het resultaat afgelopen zondag. Verder was voetballen bijzonder moeilijk. Maar snel vooruit kijken naar Real Lunet een ploeg met veel individuele en technische kwaliteiten waar wij onze handen meer dan vol aan zullen krijgen. Zag dat ze in de winterstop twee toppers erbij gekregen hebben. Maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter om er van te winnen toch? Absoluut waar als we de vraag mogen beantwoorden. Om 14.30 uur fluit op Den Uil scheidsrechter De Kleine om 14.30 uur voor aanvang.



Stormachtige wind afgelopen weekend ook in Venhorst (Foto Peter kuijpers)

EVVC – Venhorst
Twee teams uit het gewraakte rechterrijtje. Het zal allemaal zo'n vaart niet lopen horen we u zeggen, maar toch is het verschil met een PD (promotie degradatie) plek maar drie en respectievelijk twee punten. Trainer Stephan Hesemans, die in zijn afgelopen seizoenen louter in het linkerrijtje zijn team afleverde einde seizoen, zal juist in zijn afscheidsjaar niets anders willen. Hesemans: "zondag inderdaad de belangrijke thuiswedstrijd tegen Venhorst. De laatste wedstrijden is het niet gelukt om drie punten te pakken en dan sta je terecht in de zeer brede middenmoot. Je moet net als de meeste teams er zo snel mogelijk voor zorgen dat je 30+ punten hebt, dat geeft rust naar het einde van de competitie toe. Om die vastere plek in het linkerrijtje in te nemen zullen we een serie moeten neerzetten. De stijgende lijn qua spel en kansen creëren hebben we weer te pakken in de laatste wedstrijden tegen Erp en Vianen Vooruit. Nu moeten we er nog voor zorgen dat dit wordt omgezet in punten, te beginnen zondag in de thuiswedstrijd tegen Venhorst." Op De Zwaan wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Volharding – Emplina
Volharding is een onvoorspelbaar team dat keihard door het ijs kan zakken en dan een week later de natie weer verbazend met een klinkende uitslag. Wellicht maakt dat toegeven het voetbal in deze klasse soms zo aantrekkelijk. Emplina is afgezakt naar plek twaalf en wil daar als de wiedeweerga weer weg, dat mag duidelijk zijn. Trainer Johan Vullings blikt nog even terug naar afgelopen zondag nadat het duel DAW – Volharding tien minuten voor aanvang alsnog werd af(weg)geblazen. Vullings: "Uiteindelijk een wijs besluit om niet te spelen. In overleg met tegenstander DAW en scheidsrechter was dit de beste keuze. Onder deze omstandigheden heeft het dan weinig met voetballen te maken. Uiteindelijk levert het ook alleen maar irritatie op en daarvoor is het spelletje veel te mooi. Zondag komt Emplina op bezoek dat zich weer een beetje lijkt te stabiliseren. We zullen ook zondag nog met enkele langdurige blessures kampen, maar wel weer een prima elftal aan de aftrap hebben waarmee we de lijn van de laatste wedstrijden willen voortzetten. In de uitwedstrijd in Empel hebben we een stug Emplina getroffen, desondanks willen we niet met minder dan een overwinning genoegen nemen." Scheidsrechter is zondag is Maarten Bouw uit Erp die op Soetendaal om 14.30 uur fluit voor aanvang.



Davie van de Leur namens Berghem Sport

Sportclub Irene – Berghem Sport
Trainer Willem van der Burgt reist zondag met zijn Berghem Sport af naar Tegelen. Tegenstander Sportclub Irene is hekkensluiter in 2H, maar wat zegt het zal de Van der Burgt zeggen. De aspirant degradatie kandidaten gaan zich roeren en plaatsen om die reden, in dit geval Sportclub Irene, de hakken stevig in de Limburgse löss. Scheidsrechter Frank Franssen uit Brunsum fluit op Sportpark De Bakenbos om 14.30 uur voor aanvang.

Programma voor zondag:
Helvoirt - Heeswijk
SSS'18 - Vianen Vooruit
EVVC - Venhorst
Volharding - Emplina
Erp - Real Lunet
Sportclub Irene - Berghem Sport
DAW - Sparta'18

Stand
1. SSS'18 16-32
2. Helvoirt 16-28
3. Vianen Vooruit 17-28
4. Erp 15-25
5. Real Lunet 17-25
6. Heeswijk 15-22
7. Volharding 15-21
8. EVVC 15-20
9. Berghem Sport 16-20
10. Venhorst 14-19
11. DAW 14-17
12. Emplina 15-15
13. Sparta'18 15-12
14. Sportclub Irene 14-10

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant