'Alleen drie punten tellen' zegt Rob van der ven
'Alleen drie punten tellen' zegt Rob van der ven
+udate

2H: Heeswijk ontvangt koploper SSS'18; Kan Volharding opgaande lijn voortzetten tegen Helvoirt?

Voetbal 1.555 keer gelezen

Volharding won de laatste drie wedstrijden en krijgt zondag Helvoirt aan de aftrap op Soetendaal. Heeswijk met soms een wat haperende motor ziet zondag  koploper SSS'18 naar Balledonk komen. Mooie gelegenheid om de Overloonse super voorhoede aan het werk te zien. Voor EVVC de hoogste tijd om punten te scoren. De Vinkelaren staan op een nacompetitieplek en dat is zeker vooraf niet ingecalculeerd. Twee maal achtereen verliezen vinden ze maar vervelend in Vianen, maar zondag speelt Vianen Vooruit wél uit bij Venhorst.

Door: Peter Kuijpers

DAW is lekker bezig. Het team is weer wat op sterkte gekomen en dat vertaalt zich in de uitslagen. Een wat knullig verlies uit bij Berghem Sport, maar afgelopen zondag werd Sparta'18 met 4-0 aan de kant gezet. Zondag komt degradatiekandidaat Sportclub Irene uit Tegelen. Typisch overigens dat de twee enige Limburgse clubs onderaan staan, maar dat terzijde. Trainer Rob van der Ven: "Komende zondag wederom een wedstrijd waarbij alleen een overwinning telt. Tegen Sparta'18 winnen we weliswaar met 4-0, toch was het geen geweldige wedstrijd van onze zijde. Zondag tegen Irene zullen we vanaf de eerste minuut scherper moeten zijn, want tegen Sparta'18 hadden we ook zomaar op achterstand kunnen staan. Uiteindelijk winnen we verdiend en pakken we de punten die we hard nodig hebben. Zaak om er zondag nogmaals drie aan toe te voegen, zodat we een beetje afstand nemen van de onderste plaatsen."

Volharding – Helvoirt
Helvoirt is de volger van koploper SSS'18 waar het verschil slechts vier punten is. De ploeg uit Helvoirt is nog wat wisselvallig en in een goede reeks kan er plots een 'ketser' de hoek om komen. Volharding peurde negen punten uit de drie laatste wedstrijden. Sparta'18, Heeswijk en zondag j.l nog moest er Emplina aan geloven al ging dat via een magere 2-1 winst. Zondag komt competitie tweede naar Soetendaal trainer Johan Vullings is daar op voorbereid. ,maar genoot ook na van de winst op Sparta'18: "Zeker blij met de overwinning van afgelopen zondag. Als team hebben we hard moeten knokken voor de punten, want Emplina is gewoon een goede ploeg. Zondag zal het nog een stukje lastiger worden verwacht ik. Helvoirt dat strijd om de titel, heeft een ploeg die voetballend de oplossingen weet te vinden. Zij beschikken over een gevaarlijke voorhoede en een prima middenveld. Voor ons is het de uitdaging om naast dezelfde strijd ook voetballend weer een stapje te maken. Dit was afgelopen zondag namelijk niet van het niveau dat we kunnen halen en voor komende zondag noodzakelijk is." Om 14.30 uur fluit hier Maik Opsteen uit het pittoreske Keldonk voor aanvang.



Tom van den Boogaard (L) afgelopen week bij EVVC (Foto Eric Elbers)

Venhorst – Vianen Vooruit
Na de rare wedstrijd thuis tegen Erp die nooit had mogen worden gespeeld onder dergelijk omstandigheden, hebben de Venhorsters zich keurig hersteld met een prima zege bij EVVC. Zondag komt Vianen Vooruit naar Venhorst. De ploeg van trainer Niels Voet leed zondag de eerste uit-nederlaag. In Overloon werd met 3-0 verloren van SSS'18.  Zondag dus weer een wedstrijd op verplaatsing voor de ploeg uit Vianen. Trainer Joost Janssen van Venhorst kijkt met genoegen terug naar afgelopen zondag: "Zondag was een hele mooie dag. Niet alleen wat betreft het weer maar ook de uitslag. Naast de 0-3 overwinning ben ik ook zeer tevreden over het vertoonde spel. Geconcentreerd, fel en grotendelen van de wedstrijd gedomineerd. Zondag moeten wij dit weer opbrengen tegen een goed Vianen Vooruit. Zij staan niet voor niets bovenin mee te draaien. Zeer knap van een gepromoveerde ploeg. Ik verwacht zondag twee teams die weinig kansen weggeven en hard werken met goed voetbal willen combineren. Bij ons zijn dinsdagavond enkele spelers uit voorzorg binnen gebleven, maar ik verwacht dat donderdag en zondag iedereen fit is." Op De Voskuilen fluit scheidsrechter De Graaf om 14.30 uur voor het begin.


Sparta'18 – EVVC
Trainer Stephan Hesemans geeft toe dat de huidige situatie bij EVVC afwijkt van wat de ploeg doorgaans laat zien. Hesemans: "Er is een gat met vijf punten naar Emplina en de aansluiting met de overige middenmoot is er nog steeds met de minimale verschillen. De langdurige blessures bij enkele sterkhouders zijn er helaas dit seizoen. Dan krijg je een ander seizoen. Gerwin heeft in de wedstrijd tegen Vianen een scheurtje in zijn knieband opgelopen zo'n drie weken geleden, die is vier tot zes weken uitgeschakeld en heeft persoonlijk een dramatisch seizoen qua blessures. Hij heeft nu in totaal vijf wedstrijden gespeeld. Rob v Dijk was ook zes weken uitgeschakeld sinds begin februari na een spierblessure, hij komt nu bijna terug. Dat zijn de twee topscoorders van de laatste seizoenen. We hebben nu bijvoorbeeld een spits uit het 2e die het echt goed doet. Hij heeft zich echt goed ontwikkeld. Er volgen nog een groot aantal cruciale wedstrijden. We weten hoe en wat we moeten doen en moeten verbeteren in de nog resterende wedstrijden om dat gat van vijf punten wat we hebben naar een meer veilige marge te brengen." Scheidsrechter Van der Ven fluit op 't Spansel om 14.30 uur voor het begin.

Berghem Sport – Erp
Erp moest zondag genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. De Erpenaren kropen nog door het bekende oog zondag omdat doelman Dennis van Ballegooij zo vriendelijk was zich als martelaar in de strijd te werpen door de doorgebroken Gino Dix van Real Lunet van scoren af te houden. Dit gebeurde middels een handsbal wat hem op rood kwam te staan. Zondag werd de wedstrijd in Tegelen tegen Sportclub Irene afgelast tot verbazing van trainer Willem van der Burgt: "Ja, vreemd een afgelasting op zaterdagavond? Nu wordt het inhalen op een donderdagavond om 18.30 uur, te belachelijk voor woorden als je ziet dat er overal gevoetbald kan worden. Dus afgelopen zondag even in Erp gaan kijken ter voorbereiding voor de komende twee zondagen als we ze thuis en uit treffen (ook een bijzondere planning). Degelijke ploeg, spelen erg gedisciplineerd en met veel energie. Daarnaast hebben ze met Emiel van der Sanden een ervaren en geslepen spits die dat zondag tegen Real Lunet nog maar eens liet zien. We gaan ons voorbereiden op een zware wedstrijd waar we diep zullen moeten gaan om de punten te behalen."


Heeswijk verloor zondag met 2-1 van Helvoirt (Foto Peter Tips)

Heeswijk – SSS'18
Hoog bezoek zondag op Balledonk waar koploper SSS'18 op bezoek komt. De ploeg uit Overloon is samen met Helvoirt en Vianen Vooruit  aan het strijden voor het ultieme. Parijs is nog ver en zover is nog niet, maar dat achterlatende lijkt het dat de kampioen uit deze drie moet komen. Wel met de overige teams uit het linkerrijtje die natuurlijk nog niet uitgeschakeld zijn. Zware kost zondag voor Heeswijk, dat zonder meer, waar de reputatie van de Overloonse voorhoede wijd en zijd bekend is. Trainer Stef Sijbers: "We zijn op onze hoede voor SSS'18, niet de spectaculairste ploeg in de klasse maar wel de meest constante ploeg met veel ervaring en op de juiste plekken kwaliteit. Zelf hebben we de rest van het seizoen er bepalende spelers niet meer bij (Tom Sleddens en Arjen Haast red.) en dat zullen we gaan merken. We zullen dat op een andere manier moeten compenseren. Scheidsrechter zondag is Johan Hodzelmans uit Echt en die fluit om 14.30 uur voor het begin.

Programma voor zondag
DAW-Sportclub Irene
Volharding-Helvoirt
Venhorst-Vianen Vooruit
Emplina-Real Lunet
Sparta'18-EVVC
Berghem Sport-Erp
Heeswijk-SSS'18

Stand
1. SSS'18 17-35
2. Helvoirt 17-31
3. Vianen Vooruit 18-28
4. Erp 16-26
5. Real Lunet 18-26
6. Volharding 16-24
7. Venhorst 15-22
8. Heeswijk 16-22
9. DAW Schaijk 15-20
10. Berghem Sport 16-20
11. EVVC 16-20
12. Emplina 16-15
13. Sparta'18 16-12
14. Sportclub Irene 14-10

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant