De toekomst van het eerste elftal van JVC Cuijk is nog ongewis. (foto: Gerno de Haas)
De toekomst van het eerste elftal van JVC Cuijk is nog ongewis. (foto: Gerno de Haas)

Leden JVC Cuijk mogen zich buigen zich over drie toekomstscenario's

Voetbal 625 keer gelezen

CUIJK | De leden van JVC Cuijk krijgen twee weken de tijd om na te denken hoe zij de toekomst voor het eerste elftal zien. De clubleden kregen maandagavond tijdens een extra ledenvergadering drie scenario's voorgelegd door het bestuur. Zij mogen zich op maandag 27 mei hierover uitspreken.

Het bestuur wil in principe met het eerste zondagsteam door in de Derde Divisie, maar de club gaat de spelers niet langer meer betalen. Hoe dit elftal dan gestalte moet krijgen en welke trainer voor de groep komt te staan, is maandagavond niet duidelijk geworden. Als de leden niets voor dit scenario voelen, dan wordt het zondagselftal voor volgend seizoen teruggetrokken en wordt het zaterdagteam (derde klasse) het nieuwe vaandelteam van de Cuijkse vereniging. Een ander scenario is dat alsnog sponsors instappen, zodat spelers aangetrokken kunnen worden en aflopende contracten kunnen worden verlengd. In alle gevallen maakt JVC Cuijk het huidige seizoen af.

Financieel zwaar weer
Twee weken geleden werd duidelijk dat JVC Cuijk in financieel zwaar weer zit. De technische commissie was al tot overeenstemming gekomen met een aantal nieuwelingen, terwijl er geen geld bleek om spelers aan te trekken of contracten te verlengen. Het gat bedraagt ongeveer 50.000 euro. Reden voor het bestuur om aan de noodrem te trekken. Vervolgens kwam een exodus op gang. Nagenoeg alle selectiespelers vertrekken, terwijl ook hoofdtrainer Ferdi Akankan (naar SC Woezik) vertrekt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant