Benjamin Duah namens FC Schadewijk. (Foto: John van Deursen)
Benjamin Duah namens FC Schadewijk. (Foto: John van Deursen)

Benjamin Duah: 'We gaan voor een keiharde overwinning op Margriet'

Voetbal 694 keer gelezen

OSS | FC Schadewijk presteert de laatste weken uitstekend in de derde klasse D. Met dertien punten uit vijf wedstrijden zijn de Ossenaren geklommen naar de zesde plaats. Komende zondag gaat FC Schadewijk op bezoek bij stadsgenoot Margriet. "We gaan onze hoge plek op de ranglijst belonen met een keiharde overwinning op De Amstelhoef", aldus aanvaller Benjamin Duah.

Met Duah (21) is één van de meest opvallende spelers van FC Schadewijk genoemd. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van Margriet en is nu bezig aan zijn tweede seizoen als speler van de club uit de Schadewijk. Met dertien goals is de pijlsnelle aanvaller een belangrijke schakel in het elftal van trainer Gaby Kuijpers. "Waarom wij de laatste wedstrijden zo goed presteren? Veel tegenstanders onderschatten ons. Ik denk dat dat komt omdat we van de vierde klasse komen en een tijdje onderin hebben gestaan. Ons doel was om in de derde klasse te blijven en dat is ons aardig gelukt. We hebben wel pech gehad met veel blessures, anders hadden we denk ik nog hoger gestaan."

Motiveren
Duah heeft lovende woorden over voor de technische staf. "Ze slagen erin om ons als team beter te laten presteren, koste wat het kost. Ook als het tegenzit, motiveren ze ons om door te blijven gaan voor een goed resultaat. Ze geven ons veel vertrouwen."

Margriet
Voor Duah is de wedstrijd zondag tegen zijn oude ploeg bijzonder. "Thuis verloren we van Margriet, maar we gaan ons deze week goed voorbereiden en nog harder trainen. Makkelijk wordt het niet, maar we gaan voor de winst. Zo kent Margriet zijn plek: onder ons."

Toekomst
Duah heeft het goed naar zijn zin bij FC Schadewijk. "Ik kom hier veel aan spelen toe en voel me goed bij deze club. Er is geen enkele reden om naar een andere vereniging te gaan. Met deze groep gaan we volgend seizoen voor een plekje bij de eerste vijf."

Derde klasse D:
1. Olympia'18 24-63
2. Schijndel 24-47
3. Volkel 24-44
4. Avanti'31 24-42
5. Boekel Sport 24-39
6. FC Schadewijk 24-37
7. Nooit Gedacht 24-35
8. Handel 24-34
9. Margriet 24-33
10. Excellent 24-32
11. Vitesse'08 24-27
12. Constantia 24-16
13. MULO 24-16
14. Ulysses 24-11

Margriet - FC Schadewijk
Volkel - Excellent
Nooit Gedacht - Constantia
Boekel Sport - Schijndel
Ulysses - Olympia'18
Vitesse'08 - MULO
Handel - Avanti'31

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant